Cum să vă curățați hota de aragaz și filtrele acesteia. E foarte simplu

Grăsimea, murdăria și murdăria se acumulează cu plăcere pe hotele de aspirație. Este una dintre legile naturii.

   

Deoarece hota de gătit se află chiar deasupra plitei de gătit și scopul său principal este de a trage în sus fumul sau aburul pe care îl degajă mâncarea pe care o gătiți, nu se poate evita ca aceasta să devină ușor unsuroasă în timp.

Ceea ce poate fi evitat, însă, este acumularea unui strat gros de grăsime care o murdărește și o face mai puțin eficientă. Cu cât amânați mai mult timp curățarea hotei și a filtrului, cu atât va fi mai puțin eficientă și cu atât va trebui să lucrați mai mult pentru a o curăța.

Fiți proactivi și readuceți hota dvs. de aspirație în stare de funcționare completă urmând ghidul nostru de curățare atât a hotei în sine, cât și a filtrelor importante.

Cum să curățați filtrele hotei extractoare
Filtrele hotei extractoare sunt grătarele cu ochiuri fine care se află pe partea inferioară a hotei. Acestea au rolul de a ține toată grăsimea pe care o conține fumul de gătit în afara orificiilor de extracție pentru a evita ca acestea să fie înfundate și să fie necesare sarcini de curățare mai costisitoare.

Curățarea filtrelor hotei de aspirație este un proces simplu:

Metoda 1

– Scoateți filtrele cu grijă
– Umpleți chiuveta, o cratiță mare sau o găleată mare (suficient de mare pentru a încăpea cel puțin jumătate din filtru) cu apă clocotită și amestecați bicarbonat de sodiu și detergent de vase
– Puneți filtrele în apa fierbinte și lăsați-le să se înmoaie timp de cel puțin 10 minute
– După ce s-au înmuiat, frecați-le ușor cu o perie (asigurați-vă că nu este o perie prea rigidă pentru a nu deteriora filtrele), clătinând din când în când până când se elimină toată grăsimea acumulată
– Dacă ați reușit să introduceți în apă doar jumătate din filtru, repetați pentru cealaltă parte.
– Clătiți bine și uscați cu un tampon sau lăsați să se usuce complet la aer
– Reintroduceți filtrele în hota de aspirație.

Metoda 2 (pentru aceasta trebuie să verificați dacă este permisă spălarea la mașina de vase)

– Scoateți filtrele cu grijă
– Puneți filtrele în mașina de spălat vase pe cel mai fierbinte program disponibil.
– Dacă filtrele sunt încă blocate cu grăsime, atunci repetați din nou procesul pentru a încerca să le îndepărtați.
– Dacă după câteva spălări acestea sunt încă blocate, ar putea fi nevoie să vă gândiți să le înlocuiți.

Cum se curăță suprafața unei hote de aspirație
Totuși, nu doar filtrele se pot murdări. Suprafața hotelor extractoare capătă, de asemenea, un strat de grăsime în timp și se poate aduna și praful, creând un strat lipicios și pufos pe ceea ce a fost cândva o suprafață imaculată.

Cele mai multe hote de aspirație sunt fabricate fie din oțel inoxidabil, fie din sticlă, așa că le vom acoperi pe ambele aici!

Curățarea unei hote de aspirație din oțel inoxidabil
Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă clocotită și folosiți un burete pentru a freca ușor hota cu soluția.

Folosiți un produs de curățare a grăsimii de uz casnic (sau încercați să vă faceți propriul produs!) și o cârpă, ștergând hota și îndepărtând grăsimea și praful acum dezlipite
Spălați ușor cu apă caldă pentru a îndepărta toate resturile

Uscați cu o cârpă sau lăsați-o să se usuce la aer înainte de a aplica opțional un strat de polish pentru oțel inoxidabil, dacă doriți un finisaj foarte lucios

Curățarea unei hote de aspirație din sticlă
La fel ca și în cazul oțelului inoxidabil, amestecați bicarbonat de sodiu cu apă clocotită și frecați ușor capota pentru a îndepărta murdăria, folosind prosoape de hârtie pentru a scăpa de excesul de soluție pe parcurs.

Folosiți un detergent de îndepărtare a grăsimii sau un detergent lichid de spălat pentru a dizolva grăsimea.

Acest lucru ar trebui să elimine destul de repede toate acumulările de grăsime, dar s-ar putea să fie nevoie de mai multe treceri.

După ce ați îndepărtat toată grăsimea, folosiți un detergent de uz casnic pentru sticlă pentru a crea un finisaj strălucitor.

Dacă v-ați curățat hota de bucătărie pentru că nu era performantă și ați crezut că ar putea fi vorba de o acumulare de grăsime, dar nu a ajutat, ar putea fi vorba de o defecțiune internă a motorului sau a comutatorului de control.