Cum sa eviti infectiile de la strand si piscina. Daca tii cont de aceste reguli, nu vei avea probleme de sanatate

Vrei sa mergi la piscina? Desi e un mod foarte bun de a te relaxa, trebuie sa respecti cateva reguli de igiena pentru a nu te imbolnavi.

Dopurile pentru urechi te feresc de otita de piscina!
Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecţie şi-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa şi pentru ca zona să se usuce.

Duşurile previn foliculita
Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei erupţii cutanate roşii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecţie, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

Mergi la toaletă mai des
Unii oameni suferă în mod regulat de infecţii ale tractului urinar, care se declanşează mai ales după înotul într-o piscină publică. Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, ca să urinezi, astfel încât să se elimine microbii. Poţi lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Ai grijă să nu înghiţi apă din piscină
De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină.

Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.