Cum să dezgheți mai repede mașina! Sfaturi utile pentru șoferi pe perioada iernii

An de an suntem „luați prin surprindere” de venirea iernii, însă cel mai neplăcut ritual din anotimpul rece este pregătirea mașinii în fiecare dimineață, după o noapte geroasă

   

Dacă s-ar putea apăsa un buton și mașina să fie ca nouă, am fi cei mai fericiți… Totuși, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre cum să îți dezgheți mai repede mașina.

Cum sa dezgheți mai repede mașina – Parbrizul îngheţat
Pentru a dezgheţa parbrizul, folosiți un amestec din oţet şi apă (în raport de 3:1) şi pulverizați pe geamurile îngheţate. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin detergent de vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheaţa se va topi rapid.

Cum sa dezgheți mai repede mașina – Încuietori îngheţate
Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi problema va fi rezolvată. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de utilizare.

Cum sa dezgheți mai repede mașina – Uşi îngheţate, greu de deschis
Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc, puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie.

Cum sa dezgheți mai repede mașina – Parbriz aburit
Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi depozitarea acestuia sub unul din scaunele maşinii. Acesta va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor. Sfat: Nu lăsaţi sticle de apă deschise sau alte băuturi în maşină peste noapte.

Cum sa dezgheți mai repede mașina – Oglinzi laterale îngheţate
Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi nu veţi mai fi nevoiţi să le curăţaţi.