Cum să circuli în siguranță în timp ce mergi la servici. Specialiști au 10 recomandări

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății le recomandă tuturor celor care merg la serviciu să evite deplasarea cu mijloacele de transport în comun în perioadă de epidemie de coronavirus. În cazul în care pentru nu există alte alternative, există câteva reguli care trebuie respectate pentru a te feri de infecțiia cu coronavirus.

   

Reguli pentru a circula în siguranța cu transporturile în comun
Organizația Mondială a Sănătății le recomandă tuturor cetățenilor să evite deplasarea cu transporturile î comun în această perioadă.

Pentru persoanele care nu au alt mijloc de deplasare, specialiștii au câteva recomandări și reguli pe care ar trebuie să le respecte.

De asemenea, specialiștii le reamintește acestora ca în cazul în care tușește sau strănută, gura și nasul să fie acoperit de cotul îndoit sau cu un șervețel.

Potrivit OMS, când coborâți din mijloacele de transport în comun sau din taxi, trebuie să vă curățați mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool sau să vă spălați cât mai repede cu apă și săpun.

O a doua recomandare este evitarea orelor de vârf, pentru că atunci sunteți expuși în fața îmbolnăvirii cu noul virus.

Totodată, trebuie să respecțați distanțarea fizică, să stați la o distanță de cel puțin un metru de ceilalți pasageri.

Evitați cu orice preț să atingeți balustradele sau alte suprafețe pentru că virușii rezistă mult timp pe acestea. Cel mai bine ar fi să folosiți un șervețel pentru a vă ține de bare când călătoriți cu mijloacele de transport.

Reguli de respectat în mijloacele de transport în comun
Specialiștii recomandă evitarea atingerii ochilor, a gurii și a nasului. Mai mult, trebuie ținut minte faptul că persoanele sănătoase nu sunt obligate să poarte mască în mijloacele de transport. Masca de protecție se poate purta în cazul în care se tușește sau se strănută.

Nici purtarea mănușilor din cauciuc nu sunt obligatorii atunci când circulați cu transportul în comun, deoarece aceste nu previn infecția cu noul virus.

Cetățenii trebui să evite deplasarea în comun a taxiurilor. De asemenea, ar fi necesar să păstrați indicativul taxiului cu care ați circulat, timp de 14 zile, pentru a identifica mai ușor contactul în cazul în care ați fost infectați cu coronavirus.