Cum organizezi o nuntă în 2021, pe timp de pandemie. Ce reguli trebuie respectate

Odată cu apariția pandemiei, multe nunți din 2020 au fost amânate pentru noul an. În speranța că se vor putea bucura de eveniment așa cum vor dori, mulți miri au decis să facă nunta în 2021. Însă, coronavirusul este încă prezent în lume și trebuie să se țină cont de regulile anti-Covid. În caz contrar, nunta va fi oprită de autorități, iar invitații și viitorii soți se vor alege și cu o amendă mare.

   

Cum organizezi o nuntă în 2021, pe timp de pandemie. Ce reguli trebuie respectate
Nunțile din 2021 nu vor mai fi ca cele din vremurile bune. Momentan, sunt interzise petrecerile de tip nunţi, botezuri sau mese festive. Totodată, nu este încă sezonul acestui tip de eveniment important din viața unui cuplu, dar atunci când se vor mai relaxa restricțiile, s-ar putea adopta o serie nouă de reguli valabile pentru nunți.

Autoritățile iau în calcul ca pentru nunțile din 2021 invitații să facă teste rapide de coronavirus sau cele de tip PCR. Patronii saloanelor de evenimente urmează să aibă o întâlnire cu guvernanții pentru a stabili în ce condiții se vor putea desfășura acestea, informează știrilekanald.ro

Restricțiile în vigoare valabile și la nunțile din 2021
Până atunci, însă, viitorii miri trebuie să ia în calcul restricțiile deja în vigoare, care s-ar putea aplica și la nunțile din 2021: distanțarea socială, dezinfectarea, număr restrâns de persoane ( ultima data era stabilit ca în interior numărul participanților la o nuntă să nu mai fie mai mult de 50 de persoane, iar în exterior să nu fie mai mare de 100 de persoane).

De altfel, mirii pot organiza nunta în aer liber, dacă vor să aibă parte de mai multă flexibilitate. Asemeni restaurantelor, pot crea spații de extra servire, încât să nu existe teama de răspândire aglomerare la interior. Iar pentru a evita vrema rea, precum ploaia, organizatorii de nunți pot amenaja un cort în afara locației unde are loc nunta.

Nunțile în 2021 se pot face și vinerea
De când cu pandemia, în multe localități nunțile din 2020 nu s-au mai organizat sâmbăta sau duminica, ci vinerea. Așa că mirii pot lua în calcul și această variantă, în acest an.

Atenție la contracte, furnizorii pot mări prețul din cauza crizei economice
Mulți dintre miri s-ar putea trezi pe ultima sută de metri că nu-și mai pot organiza nunta nici în 2021, din cauză că furnizorii au mărit prețurile, pentru a compensa din pierderi. Astfel, trebuie să fie foarte atenți la semnarea contractelor.

Când se pot face nunțile în funcție de calendarul bisericesc
Potrivit calendarului ortodox, o nuntă nu se poate organiza în orice perioadă a anului. De exemplu, nu se pot face nunți în:

– În toate zilele de post şi în posturile de peste an;
– În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti (1-2 februarie; 9-10 iunie; 19 – 21 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
– De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma (8 martie- 9 mai);

În schimb se pot face nunți în următoarele intervale:
– În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (22 iunie- 28 iunie);
– În Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august);
– De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august);
– În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie- 24 decembrie);
– În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie- 6 ianuarie).