Cum m-am indragostit de Politia Romana dupa ce m-a amendat agentul Ilie

Intuneric pe Stefan cel Mare, parbrizul jegos de la ninsoarea din week-end, farurile chioare in negura serii. Mereu cand ma opreste Politia simt un gol in stomac, ca atunci cand la proba orala de la bac a trebuit sa povestesc de Harap-Alb si eu nu-l citisem niciodata. Asa si acum, cand oprisem masina pe dreapta, la vreo doua TAXI-uri parcate de autospeciala politiei. Stiu procedura, sigur nu m-a oprit ca sa ma intrebe de rezultatele Loto, asa ca pregatesc actele. Ma uit in oglinda retrovizoare cu geamul lasat. Nu se vede nimic. Ma intorc, sunt doi politisti, tocmai au oprit inca o masina. Astept si dau repeat la melodie, care-mi intra in urechi ceva mai sfioasa.

– Buna seara, agent Ilie, va rog sa imi prezentati documentele, permis, certificat de inmatriculare si buletin.

Bang, o mare lopata in crestetul capului! Ma loveste asa cum loveste crosa bila de golf, asa cum da Van Damme in ala rau care i-a omorat vecinul, ca pensionarii in usa de Lidl cand sunt promotii. Ma ia total prin surprindere ca niste mascati in toiul noptii si la 2 secunde dupa ce am ridicat ochii stiam ca viata mi se va schimba din cauza agentului Ilie. Nu poarta cascheta, asa cum ii cere regulamentul. Sa-i spun? Sa profit de treaba asta ca sa scap de amenda? Sa-i cer ordinul de serviciu? Sa nu recunosc nimic, sa fiu agresiv si tare in clanta? Sa-l sun pe amicul ala de la IGP? Sa nu-i prezint actele? Doamneeeeeeee, cum ii lua vantul cele 19 suvite de par blond scapate din coada stransa la spate, cum isi dadea parul dupa urechea in care avea un cercel minuscul, cum se uita la mine cu ochii mai adanci ca marea… Agent Ilie este un inger imbracat in uniforma, de frumusetea unei flori de cactus.

– Poftiti documentele, ma balbai eu, in timp ce golul din stomac dispare si inima incepe sa vibreze ca un pickhammer care sparge bordurile lui Videanu.

– Ati trecut prin intersectie pe culoarea rosie a semaforului, aceasta fapta constituie contraventie si trebuie sa va retin permisul de conducere si sa va sanctionez cu 6 puncte amenda in valoare de 870 de lei imi spune agent Ilie, uitandu-se la mine si asteptand sa spun ceva, probabil obisnuita cu diversi soferi recalcitranti.

Dar eu sunt mai anesteziat ca un porc de Ignat, vad doar chipul domnisoarei Ilie, despre care as vrea sa stiu mai multe. O avea verigheta pe deget? Cum o cheama oare? Dar cati ani sa aiba? La naiba, ce parfum e asta care ma nenoroceste pe secunda ce trece?

– Frumoasa ca Marlyn Monroe… spune gura mea fara sa-mi dau seama, cu creierul blocat pe naturaletea domnisoarei Ilie, fara machiaj, fara ruj, cu The Motans cantand pe fundal.

– Pardon?

– Imi cer scuze, am ascultat toata ziua melodia asta si vorbesc prostii. Da, am gresit si nu am nicio scuza, va rog frumos sa va faceti datoria si sa ma sanctionati cum doriti, nu obiectez nimic.

– Astia sunt din Chisinau, de la mine din oras.

– Care astia?

– “Motanii” care se aud in masina, imi spune domnisoara agent, trecand de la seriozitatea ce impune respect la un zambet sovaielnic capabil sa transforme noaptea in zi, mai puternic ca bomba de la Nagasaki.

– Nu auzisem de ei pana acum o saptamana, de cand am luat masina asta de la cineva si avea CD-ul in ea. De atunci numai pe ei ii ascult.

– Ramaneti la masina, ma intorc imediat. “Versus” mi se pare cea mai intresanta melodie a lor, imi spune ea, indepartandu-se de geam zambind subtil, in timp ce eu ma holbez cu ochii cat dovleacul in oglinda retrovizoare la cea mai frumoasa uniforma din Calea Lactee.

Pag Anterioara1 din 3