Cum erau orele cu profa Dăncilă! Ovidiu i-a fost elev premierului. ”Culegeam flori de mușețel pe câmp, cu Danușca”

   

Ministrul de Interne, Carmen Dan, căpătase de la colegul ei din clasele V-VIII, Ovidiu Grosu, porecla ”Danușca”
Dacă premierul României are rezervat un mic capitol în tinerețea teleormăneanului Ovidiu Grosu și în copilărie bărbatul se poate lăuda cu o ”vecinătate” celebră. Ministrul de Interne Carmen Dan i-a fost colegă de clasă timp de patru ani, din clasa a V-a până într-a VIII-a, la Școala Generală nr. 2 din Videle. ”Școala de lângă parc”, spune bărbatul, așa cum o știe toată suflarea din orașul aflat la vreo 70 de kilometri de București.
”Culegeam flori de mușețel pe câmp, cu Danușca”

”Danușca? (n.r. Carmen Dan). Mi-a fost colegă în clasele V-VIII…Suntem de-o vârstă, ea e mai mică cu câteva zile decât mine. Nu am fost prieteni, nu ne vizitam pentru a ne face temele împreună, ci doar buni colegi de clasă. Ea provenea dintr-o familie bună, cu posibilități, eu dintr-un cartier mărginaș al orașului (n.r.Cartojanca)… Dar ne jucam împreună pe stradă, la școală, mergeam la câmp să culegem mușețel. Așa era pe vremea aceea, ne trimiteau de la școală să aducem diverse plante…

Era o fire mai băiețoasă, care vorbea cu toată lumea. Danușca era educată, mereu printre primii din clasă, avea înclinații spre litere, nu spre cifre. După 30 de ani ne-am întâlnit când i-am înmânat un proiect (n.r. Programul de Investiții și Dezvoltare a României) pentru reintegrarea românilor care veneau acasă, gândit în Spania. De la telefon i-am recunoscut vocea”, se întoarce Ovidiu în vremurile copilăriei trăite pe meleaguri teleormănene.

Primarul din Videle, coleg de clasă, fratele lui Videanu, prieten de familie
Când este întrebat de personaje importante ale politicii românești alături de care a pășit în copilărie sau în tinerețe, Ovidiu Grosu nu-l uită pe Adriean Videanu, pe fratele acestuia, Fănel, sau pe Marius Florin Nedelcu, primarul din Videle, recent condamnat la închisoare cu suspendare.

”Cu Florin (n.r. primarul din Videle) am fost în clasă, cu Videanu (n.r. Adriean) nu eram amic, dar fratele lui, Fănel, venea mereu la noi în casă. Eram prieteni buni”, încheie Ovidiu.

Ovidiu Grosu este de profesie jurist, dar a ales să plece în Damenarca deși, cel puțin deocamdată, nu lucrează în domeniul pentru care s-a pregătit.

2 din 2Pag Urmatoare