Cum descui portiera mașinii dacă ai uitat cheile în contact

Nu este nimic rușinos dacă ați uitat cheile în contact, iar portiera mașinii s-a încuiat. De fapt, toți șoferii au parte de această experiență, iar mulți dintre ei știu să se descurce singuri într-o situație ca aceasta.

   

Când sunteți acasă, întotdeauna se găsesc soluții salvatoare, mai ales că mulți proprietari de mașini au cheie de rezervă. Însă, ce vă faceți când sunteți în oraș și ați uitat cheile în contact, ori – mai rău – le-ați pierdut.

Ei bine, nu trebuie să vă panicați, pentru că există câteva soluții care vă scot din impas. Vă arătăm câteva exemple despre cum vă puteţi debloca maşina, fără să fiţi nevoit să spargeţi geamul pentru a o deschide.

Utilizați o minge de tenis

Deși există mulți sceptici în privința acestei metode, se pare că ea funcționează. Faceți o gaură în mingea de tenis, puneți-o peste gaura cheii și împingeți-o. Presiunea aerului din minge ar trebui să deblocheze mașina.

Folosiți șireturile

Ar putea dura ceva timp să descuiați portiera dacă apelați la această metodă, însă de reținut este că ea va funcționa doar în cazul mașinilor cu un mecanism de blocare prin tragere (pentru maşinile cu siguranţa poziţionată astfel încât să poată fi apucată cu nodul șiretului).

Faceți o buclă mică, împingeți ușor șiretul în ușă, poziționați bucla în jurul încuietorii și trageți în sus.

Utilizați un umeraș de haine


Această metodă va funcționa numai cu în cazul încuietorilor orizontale. Folosiți o pană din lemn sau plastic, în formă triunghiulară, pentru a o băga în colțul de sus al ușii, astfel încât pană să distanțeze ușor portiera de plafon. Desfaceți un umeraș din sârmă, faceți un cârlig și băgați-l prin acea deschizătură din ușă. Poziționați cârligul în jurul încuietorii și trageți.

strong>Folosiți o tijă și o șurubelniță

Trebuie să fiți foarte atenți când puneți în practică această metodă, deoarece șurubelnița poate deteriora ușor interiorul și exteriorul mașinii. Principiul este același: creați un pic de spațiu cu șurubelnița și împingeți încuietoarea cu tija.

Utilizați o spatulă

Introduceți spatula în deschizătura laterală a portierei și împingeți spatula astfel încât să puteți ridica încuietoarea.

Utilizați o pană gonflabilă

Această metodă se bazează pe același principiu precum cel al metodei cu șurubelnița, dar utilizează aer pentru a deschide ușa în locul unui obiect metalic. Cu acest instrument, puteți deschide mașina într-un minut. Partea bună: nu zgâriați mașina. Partea proastă: acest instrument poate fi destul de scump.

Pagini: 1 2