Cum arată noua declarație pe proprie răspundere. Schimbarea din formular

Autoritățile au decis prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării noastre cu încă 30 de zile. În acest interval de timp, avem nevoie de o nouă declarație pe proprie răspundere. Iată în ce condiții trebuie completată aceasta.

   

Modelul noii declarații pe pe propria răspundere. Cum trebuie completată
Guvernul a decis să aprobe prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării noastre până pe data 14 aprilie. O nouă interdicție care apare în această hotărâre de guvern se referă la intervalul orar în care este restricționată circulația. Astfel, de duminică înainte românii nu mai pot circula după 22:00. Acest lucru trebuie respectat până la 5:00 dimineața.

Până acum interdicția era valabilă doar de la 23:00 până la 5:00 dimineața și intervalul în care apare interdicția de deplasare în afara locuinței a fost actualizat.

Astfel, apare o nouă modificare și în declarație pe propria răspundere pe care cei care ies din casă trebuie să o completeze. Sunt mai multe excepții de la regula interdicției de a ieși din casă după ora 22 și toate acestea sunt prevăzute în noul model de declarație pe propria răspundere. Este vorba despre deplasarea:

– În interes profesional
– Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță
– Achiziționarea de medicamente
– Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități
– Deces al unui membru al familiei.

Starea de alertă, prelungită. Cum arată nouă declarație pe proprie răspundere
Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat de mai jos. Ea poate fi completată de mână, dar și electronic, dar în această a doua variantă, semnătura celui care o prezintă este obligatorie