Cum arată 13 dintre cele mai păzite locuri din lume

Atunci când auzi „loc de maximă securitate” ce îți vine în minte? Mulți dintre noi ne gândim la o bază militară, la situri istorice importante sau la cine știe ce bancă. Însă, există locuri foarte bine păzite, de care probabil nici nu ai auzit.

   

Noi am făcut o listă cu 13 dintre aceste acestea. Unele au fost renumite în trecut, iar acum sunt doar istorie, în timp ce altele sunt adevărate centre în care mulți nu își doresc să ajungă, așa cum este închisoarea ADX din Colorado. Aceasta este considerată drept cea mai sigură închisoare din întreaga lume, fiind un loc unde domnește izolarea și lenta tortură psihică. Despre închisoarea ADX găsești mai multe informații puțin mai jos.

Descoperă și alte locuri foarte bine păzite!

Banca Rezervelor Federale din New York

Banca Rezervelor Federale din New York adăpostește peste 25% din aurul lumii. De altfel, acesta este un loc foarte bine păzit, împânzit de camere video, atât în interiorul ei, cât și în afară, fiind o adevărată cetate modernă. Clădirea are 80 de metri înălţime, iar construcţia coboară în subteran până la 50 de metri.

Parksafe, Anglia

Acest loc este considerat a fi cea mai sigură parcare din lume. De asemenea, oamenii nu pot intra în această parcare dacă nu dețin un „smart card”, acesta indicându-le exact unde se află mașina lor. Autoturismele parcate aici sunt protejate cu ajutorul detectoarelor de mișcare, dar și de tot felul de sisteme de securitate.

Haven Co

Haven co a fost o cetate de date și nu oricine avea acces aici. Mai precis, aceasta a fost o companie care se ocupa cu protejarea datelor, acceptând fel de fel de conținut, exceptând conținutul pornografic. De altfel, acesta nu este un loc accesibil, deoarece este așezat în mijlocul Mării Nordului. Din păcate, în 2008 compania și-a încetat activitatea.

Cheyenne Mountain, Colorado

Complexul Cheyenne Mountain, construit în timpul Războiului Rece a fost centrul de comandă pentru North American Aerospace Defense Command (NORAD) și pentru misiunile spațiale SUA. Acesta este un loc bine păzit, tunelul fiind protejat construit din granit solid și oțel și se spune despre el că poate rezista unei explozii de 30 de megatone. Cu toate acestea, centrul NORAD a fost mutat în 2006, iar în prezent turiștii pot vizita fostul său centru.

Greenbier

Greenbier este o stațiune de lux din Virginia de Vest. Pe terenul de 6500 de acri unde se găsesc 721 de camere de hotel și nenumărate centre de spa oamenii celebrii din întreaga lume își petrec vacanțele. De asemenea, aici se află și un buncăr de 1000 de persoane care poate rezista în cazul unui război nuclear. Se spune că acesta este umplut cu provizii.

Râul Tumen

De ce este atât de bine păzit un râu? Ei bine, râul Tumen curge prin Rusia, Coreea de Nord și China. Practic, poți avea acces în trei țări, dacă traversezi acest râu, doar că soldații îl păzesc non-stop.

Pagini: 1 2