Cu toții am trecut prin situații rușinoase – 9 trucuri care te salvează de cele mai jenante momente

Situațiile jenante nu apar doar atunci când faci o pauză lungă în vorbire sau când râzi într-un moment nepotrivit. Uneori, aceste momente pot decurge mult mai prost decât ți-ai fi imaginat. Nu știi niciodată dacă ți se va rupe tocul în mijlocul drumului sau dacă prânzul tău va ajunge pe bluză. Vestea bună e că există câteva trucuri care te ajută să ieși cu bine din astfel de situații:

Loading...

1. Păr gras
Atunci când nu ai timp să te speli pe cap, iar acesta s-a îngrășat deja, prosoapele simple de hârtie reprezintă salvarea ta. Scutură-ți apoi părul ți va arăta ca proaspăt spălat.

2. Probleme cu fermoarul
Atunci când fermoarul de la haine se blochează brusc, poți folosi un creion. Freacă ambele părți ale fermoarului cu mine de creion ți apoi trage încet de el. Balsamul de buze este și el la fel de eficient pentru fermoarele înțepenite.

3. Transpirație
Vei observa că transpiri mai mult în timpul verii și poți folosi absorbante pentru a evita petele cu aspect neplăcut de pe haine. Pune-le în interiorul sutienului și vor absorbi transpirația.

4. Probleme cu colanții
Poți să porți colanți liniștită, chiar dacă scot în evidență zonele corpului pe care vrei să le ascunzi. Taie scurt dresuri vechi și poartă-i pe sub colanți pentru a crea impresia că ai corpul mai tonifiat în zona șoldurilor.

Loading...

5. Pete de cerneală
Dacă s-a scurs cerneala din pixul de la cămașă și a rămas pătată atunci gelul antibacterian pentru mâini îți va fi de mare ajutor. Pune o bucată de material sub pată ca să o absoarbă și toarnă puțin gel pe pată după care șterge cu o bucată de vată. Spală apoi zona.

6. Respirație proaspătă
Dacă vrei să ai rapid respirația proaspătă și nu ai niciun prosop la îndemână, poți mesteca niște boabe de cafea. Nu numai că îndepărtează mirosul, dar textura lor solidă ajută și la îndepărtarea plăcii bacteriene.

7. Dinți galbeni
Albește-ți dinții cu ajutorul bananelor. Freacă dinții cu interiorul unei coji de banane și așteaptă 10-15 minute. Îndepărtează miezul cu periuța de dinți și limpezește gura. Această procedură deschide culoarea dinților fără să dăuneze acestora.

8. Pantofi alunecoși
Freacă pantofii de glaspapir cu o mișcare circulară. Freacă-i apoi de la toc la degete. Încearcă să nu apeși prea tare. Poți folosi și lipici fierbinte.

9. Gumă de mestecat lipită de haine
Dacă guma de mestecat s-a lipit de haine, poți folosi banda adezivă. Lipește o bucată de bandă peste gumă și dezlipește-o. Repetă acest procedeu de mai multe ori.