Criminal în serie, arestat în Rusia după zece ani de căutări. „maniacul de pe Volga” recunoaște că a ucis 26 de femei

„Maniacul de pe Volga”, unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din Rusia contemporană, a fost arestat, la aproape zece ani după ce a comis crimele.

Loading...

Cei care s-au ocupat de anchetă spun că bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, pe nume Radik Tagirov, a mărturisit că a ucis 26 de femei în vârstă. El a fost identificat pe baza unor dovezi ADN, amprente de pantofi și alte dovezi de la locul crimei, au spus anchetatorii.

Cum își prindea victimele
Tagirov ajungea în apartamentele femeilor în vârstă care trăiau singure, dându-se drept electrician sau instalator. Odată ajuns înăuntru, el își strangula victimele fie cu mâinile, fie folosind obiectele pe care le găsea în apropiere, inclusiv un șorț și o șnur. Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.

De multe ori, Tagirov și-a jefuit victimele, dar în unele cazuri a lăsat neatinse obiectele de valoare. A purtat mănuși și a făcut curățenie la locul crimelor, pentru a nu fi găsit de polițiști.

Crimele au avut loc acum aproape zece ani

Loading...

Crimele, care au avut loc cu precădere între 2011 și 2012, au avut loc în mai multe orașe rusești, inclusiv Kazan, Samara, Toliatti, Izhevsk și Ufa. Este suspect și de comiterea altor crime în Urali, deși numărul exact al victimelor sale nu a fost niciodată stabilit.

Criminalul în serie părea să fi renunțat la uciderea femeilor după 2013, dar un nou val de crime în regiune, în 2017, a readus temerile în rândul publicului. Poliția a oferit în 2019 o recompensă de peste 33.000 de euro pentru informații care să ducă la arestarea „maniacului de pe Volga”, scrie Digi24.