Cred ca o iubesc cu adevarat, dar este verisoara mea

Dragă Adela,
Numele meu este Marian și am 23 de ani. Îmi este atât de rușine să spun asta, dar dacă nu vorbesc cu cineva cred că o iau razna. Toată viața am crescut alături de o fată, îmi știe toate secretele, ne știm de pe vremea când ne scăldam împreună dezbrăcați și jucam ”baba oarba”. Cu timpul mi-am dat seama că țin la ea mai mult decât credeam, cred că o iubesc cu adevărat, dar este verișoara mea! Știu că nu e bine și că nu ar trebui să simt asta, dar nu pot să îmi controlez inima. Te rog ajută-mă, ce să fac?!

Adela răspunde:

Dragă Marian,
Se pare că tu ești unul dintre acei rari bărbați pentru care emoțiile contează foarte mult. Atât de mult, încât nu poți separa iubirea de atracția sexuală. În mod normal, aceasta ar fi o veste bună, numai că atunci când în vizor se află propria ta verișoară, lucrurile se complică foarte mult.

În primul rând: ea știe? Ce părere are despre aceasta? Dacă această atracție vine numai din partea ta, atunci ea se va transforma într-o mare dezamăgire, care te va afecta o vreme, dar în timp se va estompa. Dacă însă și ea simte la fel, abia atunci e mai grav. Mai întâi aveți de înfruntat gura rudelor, care se prea poate să nu vă înțeleagă.

Apoi, dacă chiar v-ați iubi atât demult încât ați fi în stare să vă întemeiați o familie, sunteți pregătiți să riscați și să aveți copii cu probleme, situație în care veți suferi toată viața? Din experiența tuturor oamenilor, această intensitate pe care o simțiți acum scade cu timpul, după ce relația se consumă. După ce vă treziți din aburii amorului, regretele își vor face apariția și vă vor distruge liniștea mult mai mult timp decât această iubire pasională pe care o trăiți acum.

Sunt sigură că te-ai gândit deja la toate aceste lucruri, dar o confirmare în plus nu strică. Ce să faci tu cu aceste sentimente? Mărturisește-i-le. Dacă e de acord, puteți avea o aventură discretă, fără angajamente și fără declarații în legătură cu luna de pe cer. După ce vă liniștiți, puteți lua o hotărâre matură și detașată. Dacă nu, nu dispera.

Ceea ce e iubire rămâne neatis, numai atracția și pasiunea sexuală ne umple de emoții contradictorii care ne dau peste cap. Deocamdată ești foarte tânăr. În timp, lucrurile se vor liniști de la sine.