”Copiii nu vor avea nevoie de casa dvs!” – susține un arhitect, cu un stagiu de 15 ani. Care e cauza?

Cum să vă construiți o casă, fără a rămâne cu prea multe datorii? Aflați care sunt cele 5 cele mai de preț sfaturi, de la un arhitect cu o experiență profesională de 15 ani.

   

”Copii niciodată nu vor avea nevoie de casa dvs!” – susține acesta cu insistență.

Odată cu vârsta, mulți oameni își doresc să trăiască într-o atmosferă calmă și liniștită. Deoarece orașul aglomerat este stihia celor mai tineri, persoanele înstărite își doresc să locuiască într-o casă confortabilă, undeva în suburbie.

Astfel, într-o zi înțelegeți că sunteți o persoană realizată pe plan profesional, cu un cont bancar și o mare dorință de a scăpa de gălăgia blocului în care stați și a locuitorilor acestuia. Cea mai bună opțiune este achiziționarea unui teren și construcția unei case de vis. Însă, este simplu doar la etapa de plănuire. Când începe ”acțiunea”, care adesea se desfășoară în grabă, vă treziți cu o casă mult prea mare, nefinisată, cheltuieli foarte mari și o dezamăgire totală.

Pentru a evita unele situații neplăcute, cel mai bine e să vă consultați cu un arhitect experimentat. Alexandru este arhitect de 15 ani, cu un portofoliu de aproximativ 500 de case, ce au fost finisate cu succes.

Regula Nr.1 – o casă doar pentru tine
Mulți visează la o casă, însă ei habar nu au cum aceasta trebuie să arate. Unii apelează la designeri, alții la propriul său gust. Prima greșeală este planificarea unei fațade frumoase, pe când mult mai important este întreaga construcție.

”Nu vă recomand case cu 2 sau 3 etaje. Acestea sunt doar niște aere aristocratice, ce adesea nu justifică cheltuielile. O casă practică, trebuie să aibă un subsol și un etaj. Acoperișul însă, merită a fi planificat cu o înălțime de 1.5 m. Construiți o casă pentru dvs. Nu vă gândiți dacă aceasta o să placă copiilor sau nepoților, pentru că probabil aceștia nici nu vor dori să locuiască în casa dvs. Viața are propriul său ritm, de aceea nu veți putea ști care vor fi dorințele următoarei generații. Proiectați o casă doar după gustul și nevoile dvs.” – afirmă arhitectul.

Regula Nr.2 – nu vă concentrați asupra detaliilor și duceți evidența cheltuielilor

Un complex locativ cu 1 etaj și cu un singur acoperiș – o soluție logică și constructivă, datorită căreia veți economisi zeci de mii de dolari. Un designer ”la modă”, cu prețuri exagerate, nu întotdeauna va putea recomanda soluții practice pentru viață.

Fiți atenți la propunerile cu un design unic. Cel mai des, în rezultat obțineți multe dificultăți din cauza unor materiale ce sunt mai greu de găsit. ”Designul unic” se va limita la cele mai accesibile materiale de pe piață. Se merită oare investiția?

Este important să vă planificați cheltuielile din timp. Unii oameni iau bani cu împrumut, fără a ști cu exactitate care este prețul proiectului. În final, aceștia se trezesc nu doar cu datorii imense, ci și cu un șantier pe câțiva ani de zile. Odată cu scumpirea materialelor crește și datoria. Astfel, niciodată nu veți avea suficienți bani pentru a finisa casa.

Regula Nr.3 – angajați doar profesioniști
Deseori, unii constructori își ascund propriile greșeli prin afirmația că lucrătorii precedenți au procedat greșit. Un zidar îi va acuza pe cei ce au pus fundamentul, iar tencuitorul dă vina pe zidar. Acest lanț nu se termină niciodată, iar lucrătorii dvs cu siguranță vor cere o zi de lucru mai scurtă și bani în avans.

Angajați doar profesioniști, ce au fost verificați de prietenii sau rudele dvs. Astfel, veți obține o garanție a calității lucrărilor.

Pag Anterioara1 din 2