Consiliul Superior al Magistraturii da o lovitură dură lui Liviu Dragnea. ”Vom apăra sistemul judiciar”

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat joi că a hotărât apărarea independenţei sistemului judiciar faţă de atacurile unor reprezentanţi ai celorlalte puteri.

   

„În şedinţa din data de 04.07.2018, plenul (…) a hotărât apărarea independenţei sistemului judiciar faţă de atacurile recente ale unor reprezentanţi ai celorlalte puteri. Discursurile unor lideri politici din cadrul întâlnirii publice ‘Stop abuzurilor din justiţie’, din data de 09.06.2018, au pus sub semnul îndoielii corectitudinea derulării procedurilor judiciare, afectând în mod grav independenţa sistemului judiciar.

Plenul CSM a mai constatat că afirmaţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea în cadrul unei emisiuni TV din data de 10 iunie, sunt de natură să genereze presiuni cu privire la modul de instrumentare a unei cauze penale.
„Plenul CSM asigură societatea românească de faptul că magistratura îşi exercită atribuţiile conform standardelor constituţionale şi face un apel ferm la responsabilitate din partea clasei politice, în vederea garantării respectării principiilor separaţiei şi al echilibrului între puterile statului”, se menţionează într-un comunicat.