Cine este scriitoarea acuzată că fură copii cu „Ambulanța Neagră”

Un adevărat scandal de proporţii a avut loc noaptea trecută în zona Gării de Nord din Capitală. O femeie care conducea o „ambulanţă” a fost oprită de mai mulţi indivizi de etnie romă şi acuzată că fură copii.

   

Adevărul este cu totul altul. Microbuzul respectiv este al unei scriitoare.”Ambulanţă pentru Literatură” scrie pe autoturismul respectiv, însă oamenii au înţeles cu totul altceva.

Mai mulţi localnici care credeau că au de-a face cu celebra ”Ambulanţă fantomă” care fură copii au înconjurat vehiculul, gata să o linşeze pe femeie. Cinci bărbaţi au intrat peste ea în maşină şi au lovit-o în uralele mulţimii.

Scriitoarea a refuzat transportul la spital, dar a primit îngrijiri medicale chiar în curtea secţiei de poliţie. Femeia bătută are un proiect denumit „Ambulanţa pentru literatură”.

Merge prin ţară într-o ambulanţă în care îşi expune romanele scrise şi oferă autografe.

Autospeciala era adusă recent din străinătate. Avea numere provizorii, nu aparţine sistemului de ambulanţă de stat şi nici unui alt sistem privat. Cei cinci agresori care o bănuiau că vrea să fure copii sunt acum cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

Poliţia a intervenit rapid, iar bătăuşii şi scriitoarea ghinionistă au fost duşi cu toţii la secţie pentru audieri. Doina Popescu-Brăila, scriitoarea agresată de o mulţime de oameni în zona Gării de Nord din Capitală, a intervenit prin telefon în direct la Antena 3.

”Nu au intrat peste mine, prin geam m-au îmbrâncit și m-au scuipat. Când polițiștii mi-au spus să cobor, o doamnă a stins o țigară pe obrazul meu.

„Ambulanța Neagră” ar fi fost prinsă în București
Eu eram în ambulanță, mă schimbam, eram în tricou și chilot și mi-am dat seama că mă filmează un individ pe geam. Am dat să închid geamul, m-a întrebat dacă fur copii.

I-am spus că nu, dimpotrivă, am și eu copii, îi iubesc. Am putut să vedem în această noapte cum o minoritate, prin incultură, lipsă de instruire, superstiție, se transformă într-o majoritate” a spus Doina Popescu-Brăila.

Ambulanța care „fură copii” ar fi fost prinsă noaptea trecută pe străzile capitalei. O mașină, având înscripții false și care imita perfect marcajele ambulanței din România, a fost oprită de poliție. Mșina a fost dusă la sectia 3 de Poliție din București pentru investigații.

Poliția Capitalei nu a comentat deocamdată acest caz.

Martorii spun ca în ambulanță s-ar fi aflat 3 persoane printre care și un copil furat. Politiștii de la secția 3 infirmă zvonurile potrivit cărora ambulanța ar fi avut asupra ei un copil furat.