Cine este românul fără mâini, care livrează mâncare pe bicicletă. A fost fugărit de jandarmi cu bastoane

Mai multe fotografii cu un român fără mâini, care merge pe bicicletă și urmează să livreze o comandă de mâncare, au făcut înconjurul internetului zilele acestea. Personajul central din poze este Florin Buricea, 34 de ani, un vechi suporter al lui Dinamo.

   

Povestea lui Buricea este una emoționantă. Fanul ”câinilor” și-a pierdut ambele mâini într-un accident petrecut acum două decenii. Juca fotbal la bloc, iar ceilalți copii au trimis mingea într-un post de transformare a curentului electric.

”Băieții mai mari l-au obligat să intre ca să scoată mingea de acolo. El nu a vrut, dar nu a avut încotro. Înăuntru s-a electrocutat și și-a pierdut ambele mâini”, a povestit mama lui Florin Buricea, acum mai mulți ani.

Acum, ca să-și câștige existența, suporterul lucrează la Glovo și livrează mâncare în tot Bucureștiul.


Florin Buricea a fost alergat de jandarmi cu bastoane
Florin Buricea a intrat prima dată în atenția publicului în 2004, când a fost fugărit de jandarmi după un meci jucat de Dinamo cu Dacia Unirea Brăila, în Cupa României.

Avea 19 ani atunci și a rămas marcat de moment. “N-am înțeles ce au avut cu noi. A fost pur și simplu o învălmășeală de oameni și bastoane de cauciuc!”, povestea Buricea, într-un interviu mai vechi, pentru Gazetă.

De atunci, suporterul a rămas apropiat de Dinamo. Câțiva ani a lucrat la magazinul clubului din Liga 1, iar din 2019 a devenit delegat al echipei CS Dinamo, din Liga 4.

„Florin este delegatul echipei din Liga 4, CS Dinamo. Se ocupă de tot ce înseamnă pregătirea unui meci. Face foaia de joc cu cei care evoluează, participă la ședințele tehnice cu arbitrii și alte oficialități. Stă pe bancă în timpul jocurilor și ține legătura cu arbitrul de rezervă la schimbări”, au confirmat oficialii grupării din a patra ligă.