Cele mai toxice 10 locuri de pe Pământ

   

Insula cu gunoi din Pacific

Această insulă plină cu gunoi este situată în Pacificul de Nord. Despre ea se spune că este de două ori mai mare decât Texas-ul, iar cele mai multe gunoaie găsite aici au fost sticle de plastic.

Orbita Pământului

Orbita terestră este plină de mizerii. Aceasta este mult mai poluată decât ne putem imagina. Se estimează că aproximativ 2 milioane de kg de gunoi cosmic – șuruburi, piulițe și tot felul de alte bucăți de metal, chiar și vehicule spațiale întregi- se învârt prin spațiu, în jurul planetei, amenințând să izbească și să deterioreze sateliții și chiar să pună în pericol viețile astronauților.

Râul Citarium, Indonezia

Râul Citarium a fost numit cel mai murdar râu al lumii, iar în jur de 5 milioane de oameni trăiesc în bazinul râului, mulți dintre ei folosind apa acestuia.

Cernobîl, Ucraina

În aprilie, 1986, la 01:23 noaptea, s-a produs o explozie a centralei de la Cernobîl, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Explozia a lansat de 100 de ori mai multe radiații decât bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Între anii 1992 – 2002 cel puțin 4 000 de copii născuți în afara perimerului de 25 km care delimitează zona interzisă din jurul Cernobîlului, prezintă cancer tiroid. Aproximativ 100 de tone de uraniu și plutoniu înalt radioactiv se află încă prinse în interiorul reactorului distrus, peste care s-a turnat un strat gros de beton. În zona contaminată de lângă Cernobîl încă trăiesc peste 5 milioane oameni.

Kabwe, Zambia

Dupa decenii de extragere și prelucrare a minereurilor, Kabwe s-a transformat într-un loc atât de toxic, încât oamenii nu pot cultiva nimic pe solul din zonă. Siroaie de apă cu plumb și cadmiu se scurg de pe dealurile golașe, otrăvind totul. În sângele copiilor, nivelul de plumb este de 10 ori mai mare decât prevăd normele occidentale.

Pagini: 1 2