Cele mai ciudate și spectaculoase frontiere din lume

Când vine vorba despre frontiere (linie naturală sau convențională care desparte teritoriul unui stat de teritoriul altor state sau de întinderi de apă care nu fac parte din teritoriul său) trebuie spus că nu toate sunt banale. Există pe fața Pământului porțiuni de granițe inedite care despart două sau chiar trei state. Iată cele mai ciudate și spectaculoase frontiere din lume.

   

Granița dintre Belgia și Olanda

O porțiune a frontierei dintre Belgia și Olanda se află localitatea Baarle-Nassau. Comuna este jumătatea belgiană a localității Baarle, cealaltă jumătate a localităii fiind o comună olandeză, Baarle-Nassau. Comuna Baarle-Hertog posedă un teritoriu deosebit de fragmentat pentru că cele două state nu s-au pus de acrod cu privire la graniță. Există case care sunt situate chiar pe frontieră.

Granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii

Oraşul Derby Line se află la frontiera dintre Statele Unite ale Americii şi Canada. Și aici, granița trece chiar prin oraș și sunt case construite chiar pe frontieră. Aceste imobile au, în multe dintre cazuri, două adrese. Sunt familii care cinează în Canada și dorm în Statele Unite ale Americii.

Granița dintre China și Mongolia


La graniţa dintre China şi Mongolia, cei care trec dintr-o parte în alta sunt întâmpinați de doi dinozauri care se sărută.

Granița dintre Argentina, Paraguay și Brazilia

Frontiera din America de Sud dintre Argentina, Paraguay şi Brazilia este una spectaculoasă. Aceasta se află la confluenţa dintre două fluvii, Parana şi Iguazu. Tripla frontieră Argentina-Brazilia-Paraguay este vizitată anual de sute de mii de turiști.

Granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Zona coreeană demilitarizată este o fâşie de pământ, lungă de aproximativ 250 de km şi lată de 4 km, ce separă Coreea de Nord de Coreea de Sud. Deși poartă această denumire, zona este cea mai intens militarizată frontieră din lume.