Cele mai ciudate așezări umane din lume

Există pe glob așezări umane care se diferențiază de celelalte printr-un detaliu neobișnuit. Istoria, arhitectura sau alte particularități au adus în atenția întregii lumi orașe sau sate cu o poveste aparte.

   

Un oraş construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deşertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate.

Noi îți prezentăm câteva dintre aceste așezări umane. Citește mai jos detaliile pentru care aceste zone își merită locul în clasament.

Orașul cimitir din FilipineDin cauza supraaglomerării oraşului Manila, oamenii nu au avut încotro şi s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi în cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orăşel, cu magazine şi restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-şi face o locuinţă. Unii dintre ei au reuşit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenţii sunt plătiţi pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântaţi peste un milion de oameni.


Orașul subteran, Australia


Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile oraşe din Australia, fiind recunoscut pentru climatul dificil din acea zonă. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroşi mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

Adăposturile de sub pământ costă, uneori, la fel de mult precum construcțiile din marile orașe, însă oamenii obișnuiesc să își achite cheltuielile și cu pietrele prețioase găsite în pământ.

Pagini: 1 2