5 locuri uimitoare de vizitat din Romania, despre care ai crede că nu le puteam gasi in tara noastra

1. PORUMBACU DE SUS – SATUL CU POVEȘTI

   

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu, 40 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București
Dacă vara aceasta vreți să vă simțiți ca într-un basm, urcați-vă în mașină și puneți pe aplicație destinația: Porumbacu de Sus. Este locul cu adevărat “child friendly” din România, pentru că aici, în ultimii ani, au apărut mai multe proiecte îndrăznețe, preferatele familiilor cu copii. Dacă ar fi să recomandăm, sincer, un loc unui străin pe care să-l viziteze pentru prima dată în România, aceasta ar fi satul sibian, pentru că, pe lângă pensiunile desprinse, parcă, din povești, priveliștea cu munții Făgăraș în fundal îl va impresiona cu siguranță. Dar haideți să le luăm pe rând!

UNDE TE CAZEZI?

DEALUL VERDE
Știți, cu siguranță, poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobiții trăiau în căsuțe mici, îngropate sub pământ? Ei bine, fix ca-n “Stăpânul Inelelor”, așa arată pensiunea Dealul Verde din Porumbacu de Sus. Proprietarii au vrut, de fapt, să recreeze vechile bordeie românești și să le dea o utilitate modernă. Este un loc unic, de un farmec aparte, care te va duce într-o lume cu povești. Pensiunea are opt camere duble, fiecare fiind amenajată diferit, cu intrare și terasă proprie. Vă puteți caza, de exemplu, în camera Artistului ori în camera Agricultorului sau a Țesătoarei, fiecare încăpere având specificul unui meșteșug românesc. (foto main)

CE AI DE FĂCUT LA PORUMBACU DE SUS?

– Poți vizita Castelul Zânelor, care în sezonul acesta a îmbrăcat haine noi. S-au amenajat mai multe locuri de relaxare, pe pături sau pe malul râului, dar și un restaurant unde se mănâncă tare bine.
– Canoe pe râul Porumbacu, unde poți să admiri cel mai spectaculos canion din sudul Transilvaniei.
– Plimbări prin natură pe jos sau călare și chiar cu mașina
– Poți vizita ansamblul unei foste mănăstiri cisterciene
– Cu mașina poți vizita și cascada Bâlea, Păstrăvăria Albota, orașul Sibiu, Parcul de Aventură de la Drăguș.

2. ALMA VII – NOUL VISCRI AL ROMÂNIEI

Unde? Alma Vii, la 55 de km de Sibiu, la 326 de km de București, la 139 de km de Cluj, la 280 de km de Craiova

Alma Vii este comoara neștiută a Transilvaniei – un sătuc săsesc încântător, încărcat de istorie, atestat încă din 1289. Drumurile în zonă sunt destul de retrase, deci numai bune de descoperit într-o incursiune prin țară cu mașina, situat pe drumul dintre Sibiu și Sighișoara. Și de ce ai petrece o vacanță aici? Îți spunem noi: este un loc pitoresc, unde încă se mai păstrează tradiții vechi de sute de ani, iar casele colorate, tipice zonei, cu țiglă roșiatică și cu acel un aer vechi, îți vor încânta privirea și nu te vei mai sătura să faci fotografii.

Te vei simți ca-n vacanța de vară la bunici: cu bucate bune, oameni blânzi și viața care se scurge domol. Nu te va deranja nimic aici. Ba dimpotrivă! Ti se va părea că este prea multă liniște, spartă doar de mugetul ciurdei care se întoarce, la apus, de la câmp sau de cotcodăcitul găinilor din vecini. Este viața curată de la țară, pe care trebuie să o vezi și, mai ales, să o arăți și copiilor.

Pagini: 1 2 3