Cel mai simplu mod de a afla cine te sună cu număr ascuns

Te-ai confruntat de-a lungul timpulul cu această problemă? Nu ai ştiut cum să afli cine te tot sună ziua sau noapte cu număr necunoscut şi nu spune nimic sau poate chiar vorbeşte dar tot nu ştii cine este?

   

Conform playtech.ro, a apărut o aplicaţie pe mobil pentru iPhone şi Android, care te ajută să afli cine te sună cu număr necunoscut. Dacă chiar te deranjează să primeşti telefon de la numere necunoscute poţi restricţiona apelurile care provin de la numere pe care nu le ai în agendă, deşi nu e chiar cea mai bună soluţie.

Poate fi o rudă care nu mai are credit sau şi-a pierdut telefonul, poate fi un prieten sau coleg de aceea ar fi mai bine să nu restricţionaţi numerele pe care nu le aveţi în agendă.

Aplicaţia care te ajută să afli cine te sună cu număr necunoscut
Dacă v-am făcut curioşi despre această aplicaţie vă spunem numele ei. Se numeşte Truecaller şi este gratuită. Ea poate fi descărcată pe Windows Phone, iPhone sau Android.

Instalarea aplicaţiei Truecaller
Pentru instalarea aplicaţiei trebuie să urmaţi câţiva paşi simpli:

1. Descărcaţi aplicaţia din programul specific telefonului dumneavoastră

2. Instalaţi aplicaţia
Creaţi un cont sau autorizaţi telefonul pentru a o putea accesa (pentru asta trebuie să vă daţi acordul ca această aplicaţie Truecaller să vă acceseze agenda telefonică. După acest pas, lista respectivă de contacte se va cumula cu a altor câtorva milioane de utilizatori, iar, în final va ajunge la peste 2 miliarde de numere de telefon.

3. Configurarea aplicaţiei Truecaller
Iată ce trebuie să faci pentru a configura aplicaţia:
Pe iPhone dar probabil şi pe Android e nevoie să îţi dai acordul ca această aplicaţie să funcţioneze ca un manager de apeluri pentru a te ţine la curent dacă primeşti apeluri sub formă de “spam”.

Intră apoi în meniul de Configurări sau de Settings, dă click pe Blocare şi identificare apeluri. Asigură-te pe această pagină că Truecaller este activ. Începând cu acel moment dacă veţi primi un apel, spre exemplu, de la TopShop, ecranul mobilului va fi roşu pentru a vă atenţiona că este vorba de un spam. Şi am ajuns şi la momentul în care vrem să aflăm cine ne-a sunat cu număr necunoscut.

Reţine numărul care te-a apelat sau ţineţi apăsat pe el pentru a-l copia
Dacă ai iPhone trebuie să apeşi pe acel i micuţ care se află într-un cerc din dreptul numărului aflat în lista ta de apeluri pentru a-l putea copia

Intră apoi în aplicaţia Truecaller, apăsa pe butonul caută. Tastează numărul care te-a sunat sau ţine doar apăsat în zona numărului pentru a-i da comanda Paste.

Nu se garantează aflarea numelui persoanei care te-a apelat, iar în cazul numerelor din străinătate te poate ajuta spre exemplu să vezi ţara şi localitatea de unde ai fost contactat.