Cea mai fertilă femeie a Ugandei: O mamă de 39 de ani a născut 38 de copii de la același bărbat!

Se spune: Copiii sunt florile vieții. Dacă e așa, atunci femeia de 39 de ani din Uganda, Maryam Nabatantsi, probabil se poate considera un adevărat expert în această întrebare. Greu de crezut, dar această femeie a născut 38 de copii și a devenit o adevărată mamă – eroină în Africa de Est.

   

Despre soarta sa grea, Maryam i-a povestit fostului jurnalist de la BBC Kassim Kayira. Ea s-a căsătorit fiind încă copilă la 13 ani. Însă nu a avut parte de un soț iubitor și o căsnicie fericită. Femeia a fost nevoită să sufere violența soțului – tiran, să nu iasă din casă fără permisiune și să nască copii. De tot, Maryam a născut 44 de copii, însă 6 din ei nu au supraviețuit.


Femeia a născut de patru ori tripleți, de trei ori – cvadrupleți și o dată gemeni. Cel mai mare fiu are 23 de ani, iar cel mai mic – 5 luni. De tot, mama – eroină are 28 de fii și 10 fiice. Toți copiii au fost născuți natural, doar cel mai mic a apărut pe lume prin cezariană.


Curios este faptul, că fertilitatea sporită a început să îi dea bătăi de cap femeii abia după nașterea celui de-al 23-lea copil. Din păcate, medicii de aici nu au reușit să explice, ce se întâmplă cu organismul ei.

Din nefericire, cu jumătate de an în urmă soțul a părăsit-o pe Maryam și a refuzat să își întrețină propriii copii. Femeia este de părerea că este un mare păcat să îți abandonezi copiii. Înțelegând toate dificultățile posibile, Maryam a cerut ajutorul compatrioților săi.

Povestea lui Maryam l-a impresionat pe un locuitor din Uganda – Caro Omu. El a creat o pagină pe Facebook pentru a strânge fonduri și a-i acorda ajutor financiar acestei femei. Scopul lui este de a aduna 13 000 de dolari. După care suma va fi transmisă familiei nevoiașe.


Acești bani vor merge pentru principalele necesități ale familiei numeroase. Mâncarea este un punct deosebit în această listă. Pentru a hrăni o asemenea mulțime, pe zi este nevoie de 22 kg de pâine, 7 kg de fasole și 2,5 kg de zahăr. De asemenea, Maryam visează să le ofere copiilor o educație bună. La moment 14 copilași învață în școala primară, 10 în școala medie. Este un lux pentru ei, căci pe an au nevoie de 1500 de dolari doar pentru învățământ.

Te poți întreba: ,,Pentru ce să naști atâția copii și să-ți creezi probleme?” Din păcate, femeile africane sunt prizonierele sistemului patriarhal și foarte rar au dreptul la propria părere în ceea ce ține de nașterea copiilor. Pe de altă parte, exemplul lui Maryam Nabatantsi ne demonstrează, că în orice situație dificilă trebuie să avem credință și bunătate în suflet.