Cea mai bună anecdotă cu morală, despre criza refugiaților din 2015. O să râzi cu poftă!

Stă Mohamed pe un carton în Berlin și scuipă în pământ prin gaura dintre dinți.

   

La un moment dat, apare o zână în fața lui și îi zice:
-Eu sunt cea mai liberală, socială și socialistă zână! Am venit aici ca să-ți îndeplinesc 3 dorințe.
-Uite câți dinți îmi lipsesc. Eu vreau să mi se trateze dinții pe care îi am și să mi se implanteze dinții care lipsesc!

Nu reușise Mohamed să-și încheie gândul cum ieșise deja legea despre tratamentul gratuit al dinților pentru străinii socialmente vulnerabili și imediat Mohamed a fost înzestrat cu în zâmbet frumos și cu o gură plină de dinți sănătoși.

-Îmi este tare dor de cele 4 soții ale mele, de cei 15 copii, de părinți, frați și surori și de părinții, frații și surorile soțiilor mele! Eu vreau ca noi toți să trăim într-o vilă luxoasă și banii să nu se termine niciodată!

Nu reușise Mohamed să-și spună dorința că se pomenise deja într-o casă minunată! Pe masă era legea care prevedea reîntregirea familiilor străinilor socialmente vulnerabili, dar și documentele bancare despre transferul alocațiilor. Vila era frumos mobilată, cu electrocasnice de ultimă generație, totul conform normelor legale noi, intrate în vigoare.

Neștiind ce să mai ceară, Mohamed s-a gândit un pic, după care a zis:

-Vreau să devin un german adevărat. Nu doar după cetățenie. Vreau să fiu blond cu ochi albaștri și să mă cheme Fritz Schultz.

Nu reușise el să termine fraza cum totul dispăruse și se pomenise din nou în stradă pe un carton, scuipând prin gaura dintre dinți.

-Ce s-a întâmplat? – a întrebat el zâna.

-Cum nu vă este rușine, domnule Schultz, să cerșiți de la stat! Trebuie să vă purtați singur de grijă! Mergeți și căutați-vă un loc de muncă!