Ce spune îmbrăţişarea lui despre relaţia voastră

Modul în care un bărbat te ia în braţe poate spune foarte mult despre cum percepe el relaţia voastră şi ce sentimente nutreşte pentru tine. Specialiştii au analizat câteva ‘tipuri’ de îmbrăţişări şi ce semnifică acestea:

   

Îmbrăţişarea – surpriză
Vine prin spatele tău şi îşi pune braţele peste pieptul tău. Chiar dacă nu a spus acest lucru până acum, tipul care te îmbrăţişează aşa este îndrăgostit. Îţi ‘înveleşte’ spatele cu corpul său, acest lucru „îţi arată că vrea să te protejeze, dar îşi arată şi masculinitatea şi dominanţa”, explică expertul în limbajul corpului, Patti Wood, care precizează că există şi excepţii – bărbatul care te îmbrăţişează în acest mod mai des, caută o relaţie mai intimă, însă nu este sigur dacă şi tu vrei acest lucru.

Te mângâie pe spate
Te mângâie uşor pe spate când te ia în braţe. Gestul afectuos spune că bărbatul are sentimente profunde pentru tine. „Spatele este o parte foarte vulnerabilă a corpului deoarece nu o poţi vedea, iar mângâierea îţi arată că are grijă de tine şi te protejează”, spun specialiştii. De asemenea, acest gest poate însemna şi că partenerul tău este trist şi are nevoie de atenţie, iar faptul că te mângâie pe tine poate însemna că şi el are nevoie de acelaşi tip de afecţiune.

Te bate uşor pe spate
Experţii în limbajul corpului spun că există două cazuri în care un bărbat te îmbrăţişează şi te bate uşor pe spate. Primul ar fi că… nu te place într-un mod romantic. Aşa se îmbrăţişează el cu prietenii lui. Dacă formaţi un cuplu iar el face acest gest frecvent, poate însemna că relaţia voastră nu înaintează.

În al doilea caz, poate însemna încurajare. Dacă iubitul tău te îmbrăţişează astfel, dar destul de rar, este un semn de încurajare – în special când urmează să faci ceva important, cum ar fi să ţii un discurs în public.