Ce profesie are Codrin Stefanescu de a reusit sa acumuleze in 25 de ani de democratie, o avere care in mod normal se acumuleaza in cateva generatii ? Nu ii verifica nimenea provenienta averii?

Codrin Ștefănescu (PSD) are una dintre cele mai mari averi dintre toți politicienii români, relatează Cancan.

   

Cu toate că în ultima sa declarație de avere figurează ca proprietar al unui apartament și al unei case de vacanță, fostul deputat deține mai multe bunuri atât pe numele lui cât și pe numele fostei iubite, Luiza Tănase.Cancan susţine că Ştefănescu are proprietăţi care valorează milioane de euro.
Luiza Tănase, mama fiicei lui Ștefănescu, a cumpărat, în 2006, un imobil de birouri într-o zonă ultracentrală a Bucureștiului pe care a dat 360.000 euro. Acest imobil a fost închiriat ca spații de birouri către mai multe companii importante.În 2003, secretarul adjunct al PSD a achiziționat un imobil cu 30.000 dolari, imobil ce găzduiește în prezent o galerie de artă.După patru ani, Ștefănescu a cumpărat și un apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Macgheru pentur care a plătit 115.000 euro.De asemenea, Luiza Tănase a cumpărat şi un apartament de pe Splaiul Unirii, iar Ştefănescu a achiziţionat, cu 140.000, un alt apartament de pe Bulevardul Decebal.

Luiza Tănase și Codrin Stefanescu mai cumpăraseră un teren de 70.000 de metri pătrați pe Bulevardul Iuliu Maniu, dar și o casă de vacanță, pe malul Lacului Căldărușani, în comuna Grădiștea și un alt apartament pe Bulevardul Libertății.Pentru casa în care locuiește în prezent, Codrin Ștefănescu a achitat 2.890.000 euro.El mai deţine un teren la Mogoşoaia, unul pe Bulevardul Timişoara, din Capitală, pentru care Primăria Bucureşti i-a făcut o ofertă de cinci milioane de euro, dar şi alte proprietăţi cumpărate în zona Barbu Văcărescu-Petricani sau Prelungirea Ghencea de către fosta iubită a politicianului.

”Care sunt sursele averii dvs?”, l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe Codrin Ștefănescu, la DCNews Live.

”N-am făcut niciodată vreo afacere cu statul, în viața mea. După facultate am deschis o firmă de brokeraj cu niște colegi, pe care am dus-o până la locul 22 la nivel național, și am vândut-o unui consorțiu de bănci, pentru că a încercat să ne scoată de pe piață și eram atât de mici, că ne-au făcut o ofertă de nerefuzat. Cu banii respectivi am mers mai departe pe piața de capital și sunt un jucător frecvent, de la înființarea pieței de capital. Toate câștigurile pe care le-am avut sunt impozitate și sunt pe fișe. N-am pus asfalt, n-am făcut afaceri cu energie, n-am pus panseluțe, n-am făcut la ANRP nimic, n-am făcut nimic ce e legat de bugetul public. Tot ce am făcut am făcut simplu. Mai am o galerie de artă.

(…) Deci tot ceea ce fac este super-controlabil și nu are nimic de a face cu statul. Deci nu am nicio firmă și nu sunt acționar la nicio societate care este legată de stat. Și probabil că asta a fost și problema care i-a supărat pe vremea sistemului Băsescu pe cei care ne vânau, pentru că n-au găsit un punct sensibil în chestia asta”, a răspuns social-democratul.