Ce pedeapsă a primit ȘMECHERUL cu Touareg care a provocat accidentul de la Fântâna Miorița

Iulian Șerban Sănducu, autorul accidentului de la Fântâna Miorița din 2015, și-a primit azi pedeapsa. Magistrații Curții de Apel București l-au condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce, în vara acestui an, Tribunalul București îl achitase. Decizia este definitivă.

   

Accidentul s-a produs pe data de 4 iulie 2015, dar ancheta a început abia un an mai târziu, după ce imaginile cu accidentul s-au viralizat pe internet. Viteza cu care se deplasa Touareg-ul a fost de 89 de kilometri pe oră în momentul impactului și doar norocul a făcut ca nimeni să nu moară.

Deși, în primă instanță, a reușit să obțină o achitare la Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București a întors sentința și l-a condamnat la cinci ani de detenție pentru tentativă de omor. De asemenea, lui Iulian Șerban Sănducu i-a fost confiscat autoturismul și i s-a interzis să se urce la volan timp de cinci ani după ce iese din închisoare. De asemenea, șoferul vinovat trebuie să plătească victimelor și daune morale de aproximativ 14.000 de euro.

„La data de 4 iulie 2015, in jurul orelor 10,15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, în zona Fântânii Miorțta, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, inculpatul Sănducu Iulian Șerban a avut un comportament șicanator și agresiv față de un alt participant la trafic (…) aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, împreună cu părinții săi, după care, când a ajuns în paralel cu acesta, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, a frânat brusc și a virat violent în directia autoturismului Dacia Logan, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat”, au transmis, la vremea respectivă, procurorii din Capitală.


În imagini se vede cum o mașină VW Touareg lovește un autoturism Dacia Logan, pe care îl proiectează în afara șoselei. Un pieton care circula pe trotuar a fost la un pas să fie lovit de mașina scăpată de sub control.

În urma șicanării, șoferul Daciei a pierdut controlul volanului, mașina a derapat și a fost la un pas să se oprească într-un cap de pod. Cinci persoane, care se aflau în Dacie, au fost rănite, dar și un pieton.

S-a stabilit ulterior că autorul accidentului de la Fântâna Miorița este controlor de trafic, iar cel al Daciei, angajat al unei companii aeriene. Polițiștii de la Rutiera au spus atunci că atâta timp cât șoferii au declarat ca totul a fost fără intenție, nu vor continua ancheta. Cel vinovat de producerea accidentului a fost amendat cu 210 lei.

Ulterior, procurorii au schimbat încadrarea faptei și l-au trimis în judecat pentru tentativă de omor calificat.