Ce număr de înmatriculare are camionul din imagine! Imagine realizată ieri, de un șofer, în județul Prahova

Defrișările au atins cote maxime în România. 27 de judeţe sunt încadrate în zona de risc, din care 21 în zona de cod roşu, care semnalează cel mai mare pericol, şi şase în zona de cod galben. Cu toate acestea, pădurile sunt în continuare tăiate. Un camion plin cu lemne a fost fotografiat recent de către un internaut care s-a amuzat numărul de la mașină pe care îl avea TIR-ul.

   

Toată lumea știe că arborii purifică aerul. Când mergem în pădure sau în parc, simțim că aerul pe care îl respirăm este mult mai curat. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți copaci sunt tăiați în România. Multe dintre aceste defrișări sunt ilegale.

Recent, un camion care transporta lemne a fost observat în trafic de către un cetățean îngrijorat. Ironia face ca mastodontul care transporta lemne să aibă numărul de înmatriculare „PH -xx- AER”. Un alt participant la trafic a observat camionul încărcat cu lemne și a postat fotografia pe rețelele de socializare.

„JAF era mai bine să scrie”, a comentat un internaut la poza cu pricina.

Defrișări ilegale chiar și în zonele protejate din România
Aproape 400.000 de metri cubi au fost tăiaţi, într-un singur an, din cele 13 parcuri naţionale ale României. Recent, a fost în inspecție la Domogled și un europarlamentar austriac, care a auzit de fenomenul defrişărilor ilegale din România şi a vrut să vadă totul cu ochii lui. Deşi, pe hârtie, este o arie protejată de interes naţional, în realitate 123 de metri cubi de pădure au fost raşi de pe faţa pământului în mod ilegal.