Ce e punctul negru de pe spatele telefonului

Atunci când îți privești cu atenție iPhone-ul, vei observa,sau poate ai observat deja, că are o mică gaură amplasată între camera foto și blitz. Te-ai întrebat vreodată care este rolul ei?

   

Mulți sunt tentați să creadă că în design-ul unui telefon mobil există unele elemente inutile, însă acest lucru nu este adevărat. Acel mic punct de pe telefonul tău reprezintă, de fapt, un microfon. Tehnic, acest microfon nu ascultă vocea, ci elimină zgomotul de fundal, astfel încât apelantul de la celălalt capăt al firului să îți audă vocea clară.
De asemenea, acest microfon face sunetul mai clar și în cazul în care urmărești filmulețe ori folosești aplicații precum Snapchat sau Siri.

Telefoanele iPhone sunt prevăzute, de fapt, cu trei microfoane: unul în partea de jos, unul pe spate și unul în față, care de cele mai multe ori este ascuns sub același grilaj pentru difuzorul telefonului. Cele de jos și din față sunt utilizate în scopul auzului, iar cel din spate este folosit, după cum ai citit mai sus, pentru înregistrare video și îndepărtarea digitală a zgomotului de fundal.