Ce ar face Bill Gates dacă ar câștiga doar doi dolari pe lună

Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a dezvăluit recent ce ar face dacă ar câștiga doar doi dolari pe lună, la fel ca cei 1 miliard de oameni din lume care trăiesc în sărăcie extremă. S-ar apuca să crească pui, a explicat Gates într-o pastare pe blog-ul său personal.

   

Motivația cofondatorului Microsoft este următoarea: creșterea puilor reprezintă o activitate ușoară și ieftină. Multe rase se hrănesc doar cu ce găsesc pe pământ, au nevoie de un minim de adăpost, carnea şi ouăle sunt gustoase, pot genera venituri care să încurajeze mai ales femeile să aibă un rol important pe partea de antreprenoriat în comunitatea lor.

„Nu există un singur răspuns corect, desigur, iar sărăcia arată diferit în fiecare loc. Dar prin intermediul fundaţiei mele am întâlnit mulţi oameni în ţările subdezvoltate care creşteau pui şi am învăţat multe despre asta. Îmi este destul de clar că celor care trăiesc în sărăcie extremă le-ar fi mai bine dacă ar creşte pui. Și ca un băiat crescut în Seattle, credeți-mă, am învățat multe!

Să presupuejm că un fermier începe prin a crește cinci pui. Unul din vecini are un cocoș care ajută la fertilizarea ouălor. Peste trei luni, fermierul va avea 40 de pui. În cele din urmă, la un preț de vânzare de cinci dolari per găină, preț practicat în Africa de Vest, poate câștiga peste 1.000 de dolari pe an, față de 700 de dolari, care reprezintă limita de trai.

Este important ca partenerii cu care lucrez să se asigure că fermierii achiziționează păsări vaccinate corespunzător și care se pot adapta condițiilor în zonele respective. Scopul nostru: să ajungem ca 30% din familiile din zonele rurale din Africa sub-sahariană să poată crește rase de pui, față de 5% în prezent”, a scris cofondatorul Micrasoft pe blog-ul său personal.