Ce a făcut prima doamnă a României în prima zi de școală? Carmen Iohannis s-a lăsat așteptată

Ca la începutul fiecărui an școlar, Carmen Iohannis este printre cele mai urmărite personaje. Asta și pentru că, în ciuda statutului de „primă doamnă a României, soția președintelui a ales să nu renunțe la catedră și să mai conducă la clasă încă o generație de copii. Și anul acesta, în plină pandemie de coronavirus, Carmen Iohannis a ales aceeași cale.

   

Ce a făcut Carmen Iohannis în prima zi de școală
Dacă în anii trecuți, prima doamnă se găsea în mijlocul copiilor, în curtea școlii, anul acesta lucrurile stau diferit. Prima doamnă a României a ales să urmeze protocoalele impuse de autorități, în contextul pandemic, și să evite aglomerația. Motiv pentru care, prin ochii presei, Carmen Iohannis nu a fost văzută încă. Și pe rețelele de socializare, prima doamnă s-a lăsat așteptată în prima zi de școală. La primele ore ale zilei, Carmen Iohannis a postat doar mesajul soțului său, de la Cotroceni, în care le ura un an nou și prosper noilor elevi.


Ce salariu încasează prima doamnă a țării de la catedră
Unul dintre cele mai discutate subiecte referitoare la Carmen Iohannis a fost cel al venitului. Potrivit presei autohtone, prima doamnă a țării câștigă, în calitate de profesoară la Colegiul „GH. Lazăr”, din Sibiu, un salariu lunar de 3.620 de lei. Asta înseamnă că, într-un an, Carmen Iohannis câștigă 43.450 de lei, adică mai puțin de 5 ori decât soțul său, președintele țării.

Prima-doamnă a României, criticată pentru modul de predare
Rugați fiind să-și evalueze profesoara, unii elevi i-au dat calificative slabe primei doamne a României. Unul dintre ei i-a dat profesoarei de engleză calificativul 3 din 5, motivând că asta e doar părerea lui. Un altul, spune că doamna Iohannis „nu are pedagogie”.