Caz unic în România. O mamă, infectată cu Covid-19 a născut patru băieţi perfect sănătoşi, la Iași

Premieră în România. O mămică, în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus a născut patru băieţi perfect sănătoşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a avut loc ieri, 9 martie 2021, o premieră medicală națională.

   

Femeia a născut cvadrupleți și din fericire băieții s-au născut fără a fi pozitivi la virusul Covid-19.

Primul caz de cvadrupleți născuți din mamă COVID – 19 pozitivă
Premieră medicală națională! La Iași, o echipă din cadrul Maternității „Elena Doamna” a rezolvat cazul unei paciente gravidă în 34 de săptămâni cu sarcină cvadruplă. Femeia a fost diagnosticată cu noul coronavirus, trombocitopeni, dar și sefect septal atrial operat în antecedente.

Pacienta a născut prin cezariană cei patru copii care au avut greutăți cuprinse între 1.400 – 1.800 grame. Mămica se află bine în aceste momente, starea ei fiind stabilă.

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au transmis reprezentanții maternității ieșene.