Carmen Dan se plange pe Facebook, ca a fost injurata de peste 5.000 de romani: „Sunt femeie si cetatean roman”

Ministrul Carmen Dan, a precizat vineri, drept raspuns la numeroasele comentarii negative pe care le-a primit dupa postarea privind condamnarea lui Liviu Dragnea, ca dreptul la exprimare este neingradit indiferent de opinie si ca nu o sa isi inchida pagina de Facebook, desi unii se asteptau.

   

„Dreptul la exprimare este liber si neingradit, indiferent de opinia impartasita. Multi dintre cei care au comentat cu patos ultima mea postare se asteptau, probabil, sa imi inchid pagina de facebook. N-am s-o fac pentru ca sunt un om care isi asuma opiniile si, din respect fata de mine in primul rand, le exprim intr-un limbaj decent! Nici macar nu intentionez sa sterg comentariile pentru ca, oricat de abominabile ar fi, au menirea de a reflecta si alte opinii, ale celor care ne critica masurile pe care le luam pentru a ne respecta angajamentele asumate. Sincer, ma indoiesc profund ca un om de bun simt poate empatiza cu cineva care se adreseaza altei persoane cu apelative imposibil de reprodus, mai ales pentru ca stiu ca majoritatea romanilor au bun simt! Mult!”, a scris ministrul de Interne, Carmen Dan, pe Facebook.

Ministrul a mai subliniat ca este constienta de faptul ca opinii diferite vor mai exista, insa modul in care acestea sunt sustinute fac diferenta.

„Poti sa iti permiti multe in lumea asta, dar sa ameninti, in cel mai abject mod posibil, facand referire la moarte sau viol, depaseste orice limita a tolerantei! Nu vorbesc acum prin prisma ministrului de interne, ci din perspectiva omului, a femeii si a cetateanului roman care, asemenea oricaruia dintre cei care citesc aceste randuri, are dreptul la libera exprimare. Repet, intr-un limbaj decent! Precizez ca acest mesaj se adreseaza oamenilor de buna credinta, celor care au ales sa-mi scrie in privat mesaje de bun simt si pe care ii inteleg ca nu vor sa suporte la randul lor jigniri si amenintari, daca ar alege sa comenteze public. Voi continua sa le raspund acestora si ii asigur, totodata, ca voi sustine in continuare echipa din care fac parte si care a primit votul a milioane de romani!”, a mai scris Carmen Dan.(Continuarea, mai jos…)

Precizarile vin dupa ce ministrul Carmen Dan a scris, joi seara pe Facebook, dupa ce instanta suprema a pronuntat decizia de condamnare pentru Liviu Dragnea, ca instanta a dat o decizie politizata. Dupa aceasta postare, cateva mii de utilizatori au postat mesaje negative.

„Cumpatarea este o dovada de intelepciune si, atat timp cat lupta nu s-a dus pana la capat, consider ca este mai bine sa taci inteligent, decat sa jubilezi gratuit… Nu este pentru prima data cand eu si colegii mei de partid trebuie sa ne aratam unitatea si taria de caracter in fata unor momente grele. Am fost si voi fi alaturi de presedintele partidului, Liviu Dragnea, si sunt convinsa ca, pana la final, isi va demonstra nevinovatia. Nu este o decizie definitiva! Este evident ca aceasta sentinta este una politizata. Este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislatia respectand Constitutia si deciziile CCR, asa cum se intampla in orice democratie autentica!”, a scris Carmen Dan, joi seara, pe Facebook.

Iata cateva dintre cele peste 5.000 de comentarii: