Care sunt cele mai ieftin de întreţinut maşini din România

Probabil orice şofer care vrea să îşi cumpere o maşină nu se gândeşte doar la preţul acesteia de achiziţie, ci ia în calcul şi viitoarele cheltuieli pe care urmează să le facă.

   

Fie că e vorba de consumabile, precum anvelopele, uleiurile sau discurile ori plăcuţele de frână, sau de piese care, la un anumit număr de kilometri parcurşi, trebuie schimbate, o maşină are nevoie de mult mai multe decât combustibil pentru a circula. Iar dacă maşina pe care o alegi nu „ţine cu casa”, e posibil să îţi dai seama prea târziu că nu îţi poţi permite să o întreţii, abia după ce ai cumpărat-o.
De aceea, ne-am gândit că te-ar ajuta să ştii care sunt trei din cele mai fiabile maşini pe care ţi le poţi cumpăra ca să ai timp să te bucuri şi de eficienţa unui autoturism şi să nu te sperie costurile de mentenanţă ale acestuia. Iată care sunt cele mai convenabile maşini de pe piaţă.

Opel Corsa
Opel Corsa a fost pentru prima dată produsă în anul 1982. De atunci şi până astăzi, producătorul german i-a făcut de cinci ori un upgrade şi a adaptat din ce în ce mai mult capacităţile maşinii la nevoile şoferilor din întreaga lume, ajungând cu acest model la a cincea generaţie. Dimensiunile sale reduse, spaţiul din habitaclu şi uşurinţa de a se strecura prin trafic fac din Opel Corsa clasa E o maşină care ar sta de minune în locul tău de parcare. Preţul mic de întreţinere se aplică şi atunci când vorbim de consum, pentru că la o motorizare diesel 1.3 CDTi în mediul urban Opel-ul tău nu va consuma mai mult de 6%. Îţi mai poţi da seama de cât de uşor este să întreţii acest model şi dacă vezi ofertele pentru piesele auto Opel, foarte accesibile şi uşor de comandat online.

Opel Astra
Foarte populară în multe state ale lumii, e imposibil să nu vezi circulând un Opel Astra pe aproape orice stradă din România. Producătorul a lansat între anii 1991 şi 1998 modelul Astra F, între 1998 şi 2004 modelul Astra G, între 2004 şi 2010 modelul Astra H, iar între 2009 şi până în prezent Opel a scos pe piaţă şi varianta Astra J. Rafinamentul maşinii, caroseria sport şi designul interior fac din această maşină nu doar un mijloc de transport foarte cochet, dar şi unul preferat de şoferii care stau departe de service-uri. Mai mult decât atât, European New Car Assessment Programme, o organizaţie sprijinită de multe guverne europene, care se ocupa cu testarea siguranţei oferită de automobilele noi, a oferit calificativul de 5 stele modelului Opel Astra.

Skoda Fabia
Cei care au condus pentru o perioadă, fie ea şi scurtă, o Skoda Fabia îţi vor spune despre această maşină că este tot ce ai nevoie pentru a te simţi în siguranţă şi să te bucuri de confort la volan, pe bani puţini. Fabia este construită pe aceeaşi platformă cu Volkswagen Polo, însă are un preţ mult mai accesibil decât acesta. Producţia primei Skoda Fabia a fost finalizată în 1999, iar astăzi maşina se bucură de notorietate în ceea ce priveşte ergonomia şi designul potrivit pentru oricine.

Ţie care maşină din cele prezentate mai sus ţi se pare a fi cea mai potrivită pentru nevoile tale?