Buletine cu cip în România. ”Semnul fiarei”? Cum vede un preot cip-urile

Buletine cu cip. Mulți oameni s-au gândit că după introducerea buletinelor cu cip în România, nu va mai fi mult timp până când ni se vor implanta cip-uri și în corp pentru ”comoditate”, pentru a ni se face viața mai ușoară.

   

„Sunt false probleme, v-o spun cu toată responsabilitatea. De ce sunt false probleme? Sunt probleme care sunt exclusiv, sută la sută, exterioare. Adică, până la urmă, ce legătură are credința și relația cu Hristos cu lucruri de genul acesta, cum ar fi un card de sănătate sau un anumit cip.

Ce spune un preot despre buletinul cu CIP
Problema este următoarea: există o tendință, să dai o interpretare cazuistică unor problematici concrete, cum este cazul din Suedia, plecând de la niște texte profetice ale Sfântului Ioan, în Apocalipsă.

Însă, fie că ești om al Bisericii, monah sau preot, fie că ești credincios, sau ești un om care are doar tangențialitate cu credința, trebuie foarte mult discernământ. În ce sens? Trebuie să mergi și să te informezi.

Unde? La părinții Bisericii, care au explicat ce înseamnă pecetea, ce înseamnă fiara și ce înseamnă pecetea pe frunte și pe mâna dreaptă. Nu înseamnă o pecete în sens material, ca un cip sau ca ceva concret venit sau aplicat din exterior de către cineva, ci pecetea pe frunte – spune și explică Ioan Gură de Aur, în secolul V – înseamnă că prin frunte înțelegem mintea noastră, care ajunge să coabiteze și să se facă una cu lumea. (…)

”Există răul în lume la nivel de gândire și la nivel de făptuire”

Buletine cu cip. Acolo e vorba că noi, prin gândirea noastră, ajungem să coabităm, să ne complacem cu lumea. (…) Iar pecetea pe mâna dreaptă înseamnă că noi acceptăm conlucrarea cu cel rău, prin acțiunea noastră. Adică, vedeți, există răul în lume la nivel de gândire și la nivel de făptuire. Ori, pecetea de care vorbește la nivel profetic Sfântul Ioan nu este un semn gen card sau cip, ci este viața noastră copleșită de patimă și de păcat, în așa fel încât ne face una cu lumea. Pe când Mântuitorul ne spune că între noi și lume este o prăpastie clară”, a răspuns părintele George Istodor, de la Biserica Brâncoveanu din Capitală, pentru dcnews.ro.

Viitoarele cărţi de identitate vor putea fi folosite începând cu anul viitor de cetăţenii români pentru a ieşi din ţară doar dacă au cip, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela. Șeful Serviciului Evidența Populației spune că vor putea fi folosite pentru a ieși din țară și actualele cărți de identitate, până la expirarea lor.

Cetăţenii români vor putea călători în state din Uniunea Europeană după data de 3 august 2021 cu paşaport valabil, cu carte electronică de identitate cu cip, emisă după 3 august, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

„Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip.Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit de anul viitor pentru a ieşi din ţară”, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

Noile cărţi de identitate vor fi şi carduri de sănătate, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.