Bucureștenii, revoltați că nu au apă caldă: ”E călâie! Am rămas cu săpunul pe mine în cadă!”

Bucureștenii sunt revoltați deoarece nu au apă caldă! Mulți dintre ei au ajuns să se spele în lighean, cu apă încălzită pe aragaz.

   

179 de imobile nu au deloc apă caldă. Alte 175 de imobile sunt afectate din cauză că punctele termice la care sunt racordate funcționează sub parametri. Asta după ce Nicușor Dan le-a promis bucureștenilor că în această iarnă vor avea apă caldă și căldură.

”Zicem că-i apa caldă, da? Dar ea e rece, rece! Asta-i apa caldă! Numai puțin să încercați și să vedeți, într-adevăr, că e apă rece! Foarte frumos, acum o punem pe aragaz, dăm foc la aragaz, frumos, o lăsăm să se încălzească, cât de cât, și după aia cratița asta, așa. Ce mai poți să faci cu așa cratiță și așa ibric? Dacă astea-s condiții de a trăi la bloc… De spălat ne e frică să ne spălăm cu apa asta rece, că sunt caloriferele reci. Nu poți să te speli cu apă rece și să te bagi la culcare. Nu se poate! Nu se poate așa ceva! Nu e normal! Și e un chin ăsta care facem noi ce facem!”, a declarat o femeie din Capitală pentru Digi24.

Nicușor Dan a spus că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile care vor apărea, în timpul iernii, în sistemul de furnizare a apei calde și căldurii, până când vor putea fi reabilitate conductele, din bani europeni, la primăvară. Bucureștenii, însă, sunt revoltați deoarece au ajuns să se spele în lighean, cu apă încălzită pe aragaz.

”E călâie! Dacă vrei să faci baie, c-am intrat eu săptămâna trecută și-am rămas cu săpunul pe mine în cadă! Și am răcit și m-am doctoricit să nu ajung la spital. Mi-am dat o dată cu săpun și când să pun dușul am dat cu apă rece. Mi-a pus soțul acolo o scândură, punem ligheanul și am tăiat o sticlă, un bidon d-ăla, și cu sticla aia mi-am făcut duș. Dar chiar așa? Nici pe timpul lui Ceaușescu n-a fost așa. Când dau drumul la apa caldă e mai rece ca apa care o bem noi de la chiuvetă”, a mai spus femeia.