Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: “Sunt pe aeroportul din Bucureşti, ca să transmit un mesaj important pentru cei 455.000 de români din Marea Britanie: îi iubim, îi preţuim, le vom apăra şi respecta drepturile.”

Românii din Marea Britanie “nu ar trebui să fie deloc îngrijoraţi” în legătură cu situaţia lor după Brexit, deoarece “sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii noastre” şi “am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Agerpres, Boris Johnson, ministrul britanic de Externe.

   

Johnson a reiterat poziţia pe care o are faţă de românii din Marea Britanie şi pe Twitter. Înainte de plecarea din România, acesta a transmis un mesaj video chiar de pe aeroportul Otopeni: “Vreau să transmit un mesaj important celor aproape 450-500.000 de români din Regatul Unit. Îi iubim, îi apreciem, le protejăm şi le respectăm drepturile. Ceea ce a spus premierul în discursul său de la Florenţa în acelaşi timp, desigur, vor fi menţinute angajamentele financiare. Marea Britanie va rămâne angajată faţă de apărarea neconvenţională a Europei. Este un mesaj pozitiv pentru noi şi pare să fi fost bine primit. Hai să continuăm discuţiile şi să derulăm negocieri adecvate”.