Berlinul, gata să fie evacuat în orice moment. Pompierii luptă cu 14 focare de incendii

Autoritățile din Berlin sunt pregătite să evacueze populația orașului în orice moment. Panica vine după ce incendiile de vegetație din apropierea capitalei germane se extind cu repeziciune.

   

Salvatorii au anunțat populația să-și pregătească cele mai importante lucruri, cum ar fi documentele, medicamentele și hainele de primă necesitate, pentru a fi gata de a pleca în orice clipă. Incendiul dintr-o pădure apropiată de Berlin continuă să se răspândească rapid, iar autoritățile încearcă să reducă pe cât posibil acest lucru.

Cantităţi mari de fum au putut fi văzute cum se ridică deasupra pădurii din cauza focului, care este aproape de o autostradă aglomerată dintre Berlin şi Leipzig. Potrivit presei internaționale, oficialii au declarat că focul a ars deja 90 de hectare din pădurea de pini.

Pompierii luptă cu 14 focare în jurul capitalei germane. Autorităţile spun că 90 de hectare de vegetaţie au ars deja. Flăcările s-au propagat cu repeziciune, ajutate de temperaturile ridicate.

Locuitorii din zonele afectate au fost sfătuiţi să fie pregătiţi în orice moment de evacuare, iar până la primirea unui astfel de ordin, trebuie să se evite deplasările şi să stea cu uşile şi ferestrele închise.