Bebelușul din Suceava, care s-a înecat la botez, a murit la spital

Bebelușul din Suceava care s-a înecat în timpul slujbei de botez, a murit la spital. Micuțul era internat la Spitalul Județean Suceava și s-a stins luni, 1 februarie 2021. A ajuns pe mâna medicilor după ce i s-a făcut rău când preotul l-a scos din cristelniță.

   

A murit bebelușul din Suceava care s-a înecat la botez
Tragedie fără margini la Suceava, unde s-a stins bebelușul care se înecase la botez. Acesta era internat la Spitalul Județean și a murit în dimineața zilei de 1 februarie 2021. El a ajuns pe mâna medicilor imediat după ce a fost botezat. I s-a făcut rău când preotul l-a scos din cristelniță. Totul s-a întâmplat la Biserica Sfinții Constantin și Elena din orașul Suceava. Imediat, la fața locului, a ajuns un echipaj Smurd care a resuscitat bebelușul. Uletrior acesta a fost transportat la spital. Se pare că ar fi înghițit multă apă.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. Se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat duminică seara, medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Polițiștii au deschis o anchetă și continuă cercetările pentru a afla ce s-a întâmplat și cine se face vinovat de această tragedie.

Potrivit presei locale, bebelușul a decedat luni, 1 februarie 2021, la ora 06.00 în secția de Terapie Intensivă a spitalului Județean Suceava, unde era intubat și ventilat mecanic.

Bebelușul a ajuns la spital imediat după ce a fost botezat. Conform tradiției, pruncul a fost scufundat de mai multe ori în cristelniță. Se pare că a înghițit apă și asta i-a fost fatal. Personalul medical chemat la biserică l-a resuscitat pe bebeluș și a reușit să-l readucă la viață, după care imediat l-a transportat la spital.

Acolo a fost intubat și ventilat mecanic, iar medicii sperau ca micuțul să își revină. Din păcate nu s-a întâmplat așa. Decesul a fost anunțat decesul luni, 1 februarie 2021, la ora 06.00.