Batjocura imensă pe un drum reparat cu fonduri europene: „Asfaltul se desprinde cu mâna, ca o bucată de aluat“

Un fost consilier local din oraşul-staţiune Vatra Dornei, judeţul Suceava, reclamă că şoseaua de centură a urbei a fost asfaltată în bătaie de joc. Bărbatul s-a filmat în timp ce rupea cu mâna bucăţi din covorul asfaltic proaspăt turnat.

   

Roman Boca, fost consilier local din Vatra Dornei, judeţul Suceava, s-a filmat în timp ce rupea cu mâna bucăţi din covorul asfaltic proaspăt turnat pe şosea de centură a oraşului staţiune. El a publicat imaginile pe internet. Aşa cum era de aşteptat, filmuleţul a stârnit un uriaş val de indignare în rândul internauţilor.

Oamenii au acuzat, la fel ca fostul consilier local, că primăria a turnat covorul asfaltic fără se respecte prevederile legale: gros cât o palmă, direct pe pământ, fără un adeziv cu care să facă priză, motiv pentru care poate fi desprins cu mâna.

„Asfaltul se desprinde ca o bucată de aluat. Nu este singura lucrare executată în bătaie de joc de primărie. Să vedeţi cum arată drumurile din oraş. Sunt pline de gropi. Nu ne ia nimeni în seamă. Avem nevoie de ajutor din exterior”, a declarat bărbatul pentru „Adevărul”.

Strada Dornelor, care preia traficul greu din oraşul – staţiune, este reabilitată cu fonduri europene, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 1014 – 2020. Programul, care cuprinde asfaltarea mai multor artere, are o valoare de 14.823.842,95 de lei.

Primarul Ilie Boncheş, susţine că centura a fost predată constructorului şi că „este pe mâini bune”.

„ Avem diriginte de şantier cu o experienţă de 40 de ani. Lucrările sunt predate pe mâini sigure, iar ceea ce se întâmplă acum este doar o egalizare a asfaltului. Nu este fază definitivă. Suntem în prima fază de lucru”, a declarat Boncheş.

De proiectarea drumului s-a ocupat firma TopGeosys Suceava. Într-un interviu acordat unui post local de radio, directorul firmei a explicat că lucrarea nu a fost finalizată şi că i-a recomandat constructorului să sesizeze Poliţia, lăsând să se înţeleagă că artera a fost vandalizată de cei care au încercat să demonstreze că asfaltarea nu este de calitate.

„Constructorul, când îşi generează o bandă de turnare, el îşi toarnă o suprafaţă suplimentară în lateral pentru a putea fi tăiată într-un mod corect şi pentru a se turna şi zona de marcare. Normal că acea suprafaţă nu este amorsată. Ce a făcut constructorul? A turnat un exces, care urmează să fie tăiat pe margine”, a declarat Adrian Jugariu.

El a mai spus că în laterala drumului urmează să se amenajeze o parcare.

„La ora actuală nu este o situaţie în care constructorul nu respectă proiectul tehnic. Stratul a fost turnat de faţă cu dirigintele de şantier şi un reprezentat al Direcţiei de Stat în Construcţii, inclusiv cetăţeni din Vatra Dornei. Oamenii trebuie să înţeleagă că acel strat nu este de uzură. Mai vine un strat de asfalt. Ceea ce se vede este un strat suport peste care se toarnă stratul de uzură”, a mai spus Adrian Jugariu.

El a mai explicat că lucrarea este execuată cu fonduri europene şi va avea o garanţie de cinci ani, fiind monitorizată în toată această perioadă de instituţiile abilitate.

Pentru a clarifica situaţia, l-am contactat telefonic pe Eugen Girigan, care este expert judiciar în infrastructură rutieră, şi l-am întebat dacă firma constructoare a procedat corect când a turnat asfaltul direct pe pământ, fără să folosească niciun fel de adeziv. Girigan a explicat că în nicio situaţie asfaltul nu se toarnă direct pe pământ. El a mai spus că şi în situaţia unei îmbinări între banda de circulaţie şi o viitoare parcare, constructorul trebuia să folosească adeziv pentru asfalt.

„Nu contează că este o îmbinare între banda de mers şi parcare. Oricum această parte nu se decupează, se frezează. Amorsa este strict obligatorie. Riscul este să se desprindă asfaltul”, ne-a arătat Girigan.

Strada Dornelor rămâne în grija constructorului până la finalizarea proiectului, după care va fi predată beneficiarului, în cazul de faţă, Primăriei Vatra Dornei.