Aveti casa izolata cu polistiren sau vata minerala? Aveti mare grija! Ce spun specialistii despre aceste materiale

Un tânăr arhitect din Târgu Jiu susţine că există pericole când se folosesc polistirenul şi vata minerală drept materiale termoizolante. Alexandru Hortopan propune, ca alternativă, două materiale ecologice, pe bază de lână de oaie şi cânepă.

   

Alexandru Hortopan spune că, pe lângă faptul că polistirenul este uşor inflamabil, acesta contribuie la dezvoltarea unor micro-organisme pentru că peretele nu mai „respiră“ şi umiditatea este ridicată.

Arhitectul recomandă folosirea materialelor ecologice în cazul locuinţelor familiilor cu copii: „Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu poliestirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, scrie Adevărul.