Avea cinci congelatoare pe proprietate, așa că vecinii au alertat autoritățile. Ce au descoperit polițiștii. Erau peste 600 de pungi

După ce au primit mai multe telefoane de la vecini îngrijorați că un bărbat din Indonezia avea cinci congelatoare pe proprietate, polițiștii au decis să-i facă o vizită la domiciliu. Ce au descoperit aceștia în data de 15 august a fost șocant până și pentru ei.

   

În congelatoare autoritățile au descoperit 657 de pangolini – animale nocturne, cu solzi, care se strâng în formă de minge atunci când sunt speriate, scrie thedodo.com. Specia este protejată prin lege și pe cale de dispariție.
Însă asta nu înseamnă nimic pentru braconierii, care îi vânează pentru carne, considerată delicatesă în unele zone din lume, pentru solzi, folosiți în medicina tradițională din Asia și pentru pielea din care se fac cizme.

Un astfel de specimen valorează în jur de 1.000 de dolari pe piața neagră. Pentru că vânatul acestora este ilegal, în scurt timp pangolinii au devenit cea mai traficată specie de animal.
Bărbatul din Indonezia riscă cinci ani de închisoare pentru fapta sa și va primi o amendă. Acesta a declarat că animalele nu erau ale lui.