Aur la Olimpiada de Fizică din Rusia pentru elevii români – cea mai bună echipă din concurs

Două medalii de aur în mai puţin de o lună, cu această performanţă se poate mândri Radu Andrei, proaspăt absolvent al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”. După ce în prima jumătate a lunii mai acesta a câştigat un aur la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia, organizată în Vietnam, în urmă cu doar câteva zile, tânărul şi-a adăugat în palmares o nouă medalie, tot de aur, la Olimpiada Europeană de Fizică.

   

Competiţia s-a desfăşurat la Moscova, în Rusia, în perioada 28 mai – 1 iunie şi a reunit peste 110 participanţi din 23 de ţări, Radu reuşind să ocupe locul doi în clasamentul general.

Potrivit unei postări făcute de Radio România pe pagina sa de Facebook, toţi cei 10 olimpici români care au participat la această competiţie au obţinut medalii, din care 2 de aur – Radu Andrei (Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”) şi Sebastian Leontică (Piatra Neamţ), 4 de argint – Petru Cotruţ, Ştefan Dolteanu, Andrei Cosmin, Sabina Drăgoi şi 4 de bronz – Silviu Adrian Predoi, Andrei Horaţiu Eftime, Marius Ignat, Vlad Rosca.

Echipa României a fost singura care a obţinut 2 medalii de aur şi a fost declarată cea mai bună echipă din concurs.

Lotul naţional a fost condus de prof. Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi prof. Delia-Constanţa Davidescu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.