Au fost mărite alocațiile! De la 1 februarie, elevii primesc cu 20 % mai mulți bani

Începând cu data de 1 februarie, elevii beneficiază de o mărire a alocațiilor cu 20 %. Astfel, toți copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani se bucură de câțiva lei în plus.

   

Următoarea majorare a alocațiilor ar putea avea loc în iulie sau august. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că hotărârea va fi luată de Parlament, conform Agerpres. A doua tranșă ar trebui să fie o altă mărire, tot cu 20%.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

De asemenea, Raluca Turcan a precizat că și alocațiile vor fi mărite și pentru copiii mai mici de doi ani, dar și pentru persoanele cu handicap. Aceștia vor primi 427 de lei pe lună.

A crescut salariul minim pe economie
Începând cu 1 ianuarie 2021, salariul minim pe economie a fost majorat și el cu 3,13%. Astfel, de la 2.230 lei lunar, salariul a crescut la 2.300 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 70 de lei.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri. Pentru un program normal de lucru, adică aproximativ 169 de ore pe lună, un angajat primește 13,5 lei pe oră.

Salariul minim pe economie cuprinde salariul de bază și indemnizațiile pentru munca depusă.