Atenție! A INŞELAT sute de şoferi români prin supermarket-uri. Distribuiţi pentru a fi PRINS

Un tânăr de 21 de ani, din București, se plimbă prin țară și le dă țeapă după țeapă șoferilor naivi. El le spune acestora că a rămas fără benzină și are nevoie de bani, pe care îi va returna, după ce va ajunge acasă. Nici unul dintre cei care l-au împrumutat însă nu au mai primit banii înapoi. Bărbatul a ajuns de câteva zile și la Timișoara.

   

Escrocheria a devenit cunoscută în luna decembrie a anului 2014. Mai mulți șoferi din țară au început să posteze mesaje de atenționare pe internet. Povestea era întotdeauna aceeași. Bărbatul era în drum spre București și, după ce mașina i s-a stricat și a fost nevoit să o repare, a rămas fără bani pentru benzină.
Pentru a fi cât mai credibil, el chiar îi lasă pe cei care îl împrumută să îi fotografieze buletinul și autoturismul și le dă chiar și numărul de telefon. Imediat ce și-a primit însă banii se face nevăzut și nu mai răspunde la telefon.

Pe Internet e plin de plangeri la adresa acestui individ. Cum procedează? Povestesc chiar cei care au patit-o.

„Am fost sa ne facem cateva cumparaturi. Toate bune si frumoase, pana dam sa iesim in parcare. Aproape de masina noastra opreste un Logan albastru inchis cu numar de Ilfov. La volan era acest individ, iar in dreapta lui era o tipa bruneta, bag seama prietena lui. Bon! Pareau oameni de buna credinta, n-ai fi zis nicio clipa ca sunt talhari. Baiatul, cu o jale mare in glas, ne-a rugat sa-l imprumutam cu niste bani pentru a pune niste motorina ca sa ajunga la Bucuresti. Aproape plangea si facea promisiuni ca ni-i returneaza si, daca vrem, ne lasa un casetofon sau orice altceva drept garantie… ca e om de cuvant si suntem soferi si asta ni se poate intampla si noua. Voiau sa ajunga cumva acasa si nu mai aveau bani”, spune o victima, pe site-ul infoinsider.ro, un site de reclamatii anonime.

Victimei i s-a facut mila de cei doi, asa ca le-a dat 100 de lei.

„Imi place sa cred ca suntem oameni buni luati de prosti, si nu niste naivi. I-am dat 100 de lei si ne rugam sa aiba dreptate si sa nu fie teapa… Am apucat sa-i facem poza la buletin, insa asta nu ne aduce banii inapoi. Am rascolit putin internetul si stupoare! Baiatul are experienta in domeniu si isi muta cuibul in diverse orase pe la benzinarii si prin parcari gen supermarket. Nu va lasati impresionati, ca noi, si nu stati prea mult la discutii, pentru ca altfel, povestea lui incepe sa devina din ce in ce mai reala si va lasati dusi de sentimentul de omenie. Abia cand intrati in masina o sa realizati ce ati facut. Va rog sa dati share, sa-i scapam pe altii de asemenea escroci. Noi ne-am luat-o”, a completat victima.

Mărturiile celor înșelați continuă.
In mall Maritimo Constanţa, am luat o mare ţeapă. Vine un bărbat la mine şi mă roagă să-l împrumut cu 200 de lei că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasa (între timp cică îşi reparase maşina), la Bucureşti. Mă uit amuzat la el, dar a devenit foarte convingător când m-a lăsat să-i fotografiez maşina , buletinul şi pe el. Mi-a dat şi numărul de telefon, cu promisiunea că-mi va înapoia banii a doua zi dimineaţă. I-am dat 150 de lei, mi se făcuse mila de el. Dar, bineînţeles că nu i-am văzut înapoi şi nici nu răspunde la telefon, aşa că… nu faceţi ca mine. Nu ştiu dacă buletinul şi numerele maşinii nu sunt false. Eu sunt din Tulcea şi mă gândeam că mi se putea întâmpla şi mie să rămân fără bani…”, a scris Cristi P. pe Facebook, postând şi fotografiile cu persoana în cauză.

Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin TeodorHristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa.

„Tipul face scamatoria asta de 4 ani, înainte o făcea cu o Dacie 1310 albă, la Dobrogea, cu aceeaşi placă stricată şi chipurile şi tatăl lui în maşină şi agăţa de lafiecare cate 20 de lei”, a spus un alt bărbat. „Individul mai umblă şi cu o Nubira verde tot cu numere de Ilfov”, a mai adăugat o persoană.

Altă dată, însă, țeparul care se recomandă a fi si angajat Kaufland nu doar a fost amenințat, ci şi bătut cu un lanţ.

„De două ori m-a abordat tipul, prima dată l-am ajutat cu un zâmbet şi «o urare de bine». A doua oară n-a făcut decât să-mi confirme bănuiala şi n-a mai fost aşa de bine pentru el. Am considerat că numai o corecţie fizică îl poate face să renunţe, cel puţin pentru o perioadă. Drept urmare, i-am spus că merg la maşină să iau portmoneul, căci aveam sub scaunul din dreapta un lanţ. Mai departe, nu are rost să vă povestesc ce a urmat, doar că a ieşit destul de şifonat individul“, a povestit un barbat din Constanta care nu s-a lăsat înșelată de acest escroc.

Din păcate, aceasta nu este metoda prin care acest individ va dispărea de pe străzi. Dar poliţiştii constănţeni nu pot deschide un dosar pe numele acestuia şi nici nu pot demara cercetări fără o plângere din partea unui păgubit.