Asta da performanta! Trabant gonind cu 200 de km/h pe autostrada VIDEO

Te-ai astepta sa fii depasit de un Trabant pe autostrada? Dar ce spui de unul care goneste pe sosea cu 200 de km/h. Se poate!

   

Soferul unui Honda Civic a trait o astfel de experienta pe propria piele. Gonea pe autostrada cu 180 de km/h, insa a fost nevoit sa ii faca loc unui… Trabant!

Micuta masina nemteasca a fost modificata radical. Cel mai probabil, sub capota se ascunde un motor schimbat si un tren de rulare imbunatatit. Chiar si asa, sa vezi un Trabant zburand pe autostrada cu o viteza ametioare pare ireal.

Imaginile au fost surprinse in 2014, pe o autostrada din Olanda, ceea ce face performanta Trabantului si mai suprinzatoare. Vezi videoclipul mai jos!


Istoria Trabantului: masina de carton cu motor in 2 timpi
Probabil ca oricine a auzit de celebrul Trabant, insa nu toti au vazut unul. Despre automobilul produs in Republica Democrata Germana in perioada 1957 – 1991 s-a spus ca nu moare niciodata, insa rareori mai zaresti unul pe sosea acum.

Trabantul a facut istorie de-a lungul timpului, fiind o masina in lume. Numele Trabant inseamna „companion” sau „satelit” si a fost tradus in germana din rusa. Automobilul a fost botezat astfel pentru ca in anul 1957 a fost lansat pe orbita satelitul rusesc Sputnik.

Trabantul s-a bucurat de un real succes, inca de la lansare. In Republica Democrata Germania (RDG) nu erau permise importurile, asadar oamenii asteptau luni intregi pentru a putea cumpara un astfel de autovehicul. De multe ori, unul la mana a doua se vindea mai scump decat unul nou.

La fel de cunoscut este si faptul ca Trabantul era facut din carton presat, cu motor in 2 timpi, cu doua pistoane de 500 cmc si in jur de 18 cp. De departe cel mai cunoscut model a fost 601, des intalnit si pe strazile din Romania, care a fost cu mult imbunatatit fata de primul model.