APOCALIPSA pentru ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. DIMITRIE MUSCĂ, FERMIER: ”Vorbim despre O MÂNĂ CRIMINALĂ. Devenim PIAȚĂ DE CONSUM, EUROPA ȘI-A ATINS ȚELUL!”

SUNTEM O ȚARĂ DE CRIMINALI, o spune și ne roagă să o scriem cu litere de-o șchioapă Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați fermieri din România. Pentru cine nu știe, agricultorul deține în județul Arad, la Curtici o afacere integrată printre care peste 35.000 de porci şi 2.200 de bovine. Disperarea fermierului vine după ce a văzut cum, sub ochii producătorilor români, o întreagă industrie, cea a cărnii de porc, este distrusă peste noapte, din cauza Pestei Porcine Africane (PPA), astfel încât zootehnia românească să dispară iar cetățenii țării să devină doar consumatori și o piață de desfacere pentru marile țări producătoare din Europa.

   

Dimitrie Muscă este cunoscut pentru faptul că spune mereu, tranșant, lucrurilor pe nume
”Este o adevărată nebunie. SUNTEM O ȚARĂ DE CRIMINALI. Eu cer în mod expres ca fermier și cetățean al României ca Direcția Națională Anticorupție (DNA) să se autosesizeze ca de fiecare dată împotriva acelora care pot și nu fac nimic, împotriva acelora care știu că vectorul acestei boli este mistrețul și nu vor să îl împuște. Și asupra lor dar și a vânătorilor care fac presiune. Vreau să subliniez: TOȚI CEI CARE SUNT VINOVAȚI, SĂ FIE TRAȘI LA RĂSPUNDERE -mMATERIAL ȘI PENAL, PENTRU CĂ SUNT SABOTORI AI ECONOMIEI ROMÂNEȘTI! Iată că au apărut noi focare, ceea ce înseamnă că, așa cumulat, trecem de 65.000 de capete ce trebuie sacrificate. Virusul a ajuns și în Ialomița, a ajuns și la Sălaj am văzut de dimineață. Deci țara este rezolvată, este terminată, iar noi românii care ne-am înțărcat copiii cu carne de porc ajungem să cumpărăm 100 la sută carne de porc!”, a declarat contrariat Dimitrie Muscă în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Fermierul din Arad este convins că autoritățile nu vor să intervină în rezolvarea acestei probleme a Pestei Porcine Africane (PPA) care deja bagă spaima în crescătorii mari de porci dar și în micii gospodari. Fermierii mici li mari se tem că dacă focarul se confirmă în județul lor, rămân fără animalele crescute cu trudă și sacrificiu.

”Nu se vrea să se intervină! Nu știu ce mână criminală există pentru că soluția este simplă: trebuie împușcați toți mistreții. Eu o spun de doi ani de zile, dar nu se vrea. Eu cred că cei responsabili trebuie să se trezească și să realizeze că vorbim despre distrugerea unei economii, a unui sector și până la urmă chiar a unei țări. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar afirm cu toată responsabilitatea că îi doare în cot pe cei de la Uniunea Europeană (UE) că noi nu o să mai avem carne de porc. Din contră, zic: <> De ce să producem când putem consuma! Această schemă o leg și de faptul că atunci când am cerut 25 de euro ajutor pentru carcasa de porc, cei de la UE au refuzat”, a mai arătat Dimitrie Muscă.

”Cine credeți că e TÂMPIT ȘI CRETIN să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt?”
Europa și-a atins țelul și vorbim despre o mână criminală care vrea să ne transforme într-o piață de desfacere iar zootehnia românească să devină istorie, este convins Dimitrie Muscă, care completează că odată ce crescătorii vor fi falimentați de stat nu vor mai avea forța și nici nervii necesari să o ia de la capăt.

”Cine credeți că e TÂMPIT ȘI CRETIN, cum cred autoritățile, să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pâmânt. Cine are bani și nervi să mai facă așa ceva? Nu mai face nimeni: Europa și-a atins țelul pentru că există destulă carne de porc iar noi suntem o bună piață de desfacere pentru ei”.

Fermierul de la Curtici spune că dacă cel mai mare coșmar se va adeveri și în exploatația sa ”abandonează totul și lasă autoritățile să se descurce” . ”În momentul în care apare pesta și la noi eu îi las și plec. Nu dau nicio mână de ajutor să se incinereze, să se omoare sau altceva. Pentru că spun de atâta amar de vreme că vorbim de o mână criminală a celor care nu vor să împuște mistreții. Eu am făcut o maternitate la societatea noastră din Olari care m-a costat peste 3 milioane de euro. Eu mai am bani să repopulez așa ceva? Am dat pe rasa pură mii și mii de euro pe o scroafă. Chiar dacă ne despăgubește totul va fi distrus. Nu este o problemă pentru Europa să ne dea bani pentru despăgubiri dacă nu vom mai avea industria cărnii de porc. Că restul zootehniei este rezolvată”, a mai arătat Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

Rapiditatea cu care virusul de răspândește este înfiorătoare. Exporturile de cereale, inclusiv porumb, compromise?
”Schema” prin care virusul PPA se răspândește de la un județ la altul este de-a dreptul înfiorătoare: autoritățile dezinfectează mașinile care tranzitează țara dar lasă în pace mistreții care colindă în voie pădurile de la un capăt al țării la altul.

Mistreții bolnavi pot compromite producție de porumb
Mai mult, este bine știut că fermierii duc deja o luptă acerbă cu animalele sălbatice care le distrug anual culturile agricole. Până acum nimeni nu a luat măsuri în acest sens! Dimitrie Muscă explică faptul că virusul se răspândește cum vezi cu ochii: mistrețul intră în lanul de porumb, dă jos o plantă, mușcă din mai mulți știuleți pe care vine proprietarul peste o lună de zile și îl ia acasă unde duce odată cu recolta și infecția PPA. ”După aceea veterinarii vin cu o nonșalanță ieșită din comun și spun simplu: gata, radem și această fermă sau gospodărie individuală, distrugem tot! Omorâm porcii, dezinfectăm cu nu știu ce substanțe și se rezolvă, mergem mai departe sau așteptăm un viitor nou focar”, explică cunoscutul fermier care a reînviat la Curtici, Arad, cooperativa agricolă.

Potrivit lui Dimitrie Muscă, chiar și exportul de cereale, inclusiv porumb ar putea fi compromis dacă porcii infestați cu virusul PPA au mâncat din culturile fermierilor. ”Vă dați seama că spunea ministrul Petre Daea că se poate ajunge până acolo unde dacă au mâncat mistreții din culturile de grâu acesta să fie infestat cu virusul PPA și să nu mai poată fi dat la export. Vă dați seama ce înseamnă că acum porumbul a trecut acum din faza de lapte și este momentul prielnic ca toți mistreții să coboare în lanuri…”, a avertizat fermierul de la Curtici.

Pagini: 1 2