Apel umanitar. Un bărbat nevăzător din Iași are nevoie mare de ajutor. Cazul care a emoționat țara: „Nea’ Mihai nu strigă după ajutor, nea Mihai nu întinde mâna”

Povestea lui Nea Mihai, un bătrân nevăzător din Iași care vine în weekend în centrul orașului pentru a strânge un bani de la oamenii care îl văd, s-a viralizat.

   

De când cazului lui a apărut în mediul online, în noiembrie anul trecut, pe grupul de Facebook „Ești din Iași dacă”, oamenii l-au ajutat cu tot ce a putut pe bătrânul care „nu cerșește, nu întinde mâna”, așa cum era numit de autoare.

Dar, în urmă cu doar câteva zile, pe același grup, a apărut o nouă postare prin care oamenii sunt rugați să intervină din nou pentru nea Mihai pe a îi găsi o casă în care să locuiască cu familia sa.


„Bună seară tuturor,

Revin cu situația actuală a lui Nea Mihai, bătrânul nevazator de pe Ștefan cel Mare, pe lângă care,cu siguanta, am trecut cu toții.

Revin cu link-ul cu trimitere către postarea inițială despre Nea Mihai: https://m.facebook.com/groups/DinIasiDaca/permalink/1958747160929803/

Nea Mihai în primul rând va mulțumește tuturor și se roagă pt sănătatea noastră, a tuturor celor care au contribuit cu, bani, mâncare, haine, lemne, ser fiziologic, medicamente sau chiar cu o vorba bună.

Situația lui nea Mihai este una precară și foarte critică: pe lângă faptul că angină pectorală îi da mari probleme de sănătate a fost dat afară din casă în care locuia cu chirie.

Nea Mihai are o fată și 3 nepoțele de 7 ani, 4 ani și respectiv 4 luni. Au rămas pe drumuri cu toții pentru că unora chiar nu le pasă.„Fac un apel umanitar către comunitatea acestui grup”
Cine are sau cunoaște pe cineva care ar putea închiria o casă, locuința sau orice locusor cu 2 cămăruțe pt el și familia să, oriunde pe lângă Iași. Nea Mihai este dispus să se mute din Podu Iloaiei.

Orice informație sau ajutor unde ar putea locui în liniște cu familia să este importantă și poate fi salvatoare.

Momentan stau la o familie de bătrâni, provizoriu, într-o camera veche, din lut, în condiții foarte precare. Mai jos puteți vedea din poze situația lui nea Mihai.

Unde îi puteți găsi pe bătrân
În weekend va veni din nou pe Ștefan Cel Mare iar cine are ceva pentru el îl gășiți lângă magazinul Flux de pe Ștefan cel Mare. Pt că unora chiar ne pasă și nu putem rămâne indiferenți la necazul și suferință semenilor noștri.

Pentru orice detaliu sau orice informație mă puteți contacta pe adresa mea de Fb. Împreună putem să ajutăm această familie nevoiașă.

Nea Mihai se roagă non stop pentru noi și ne mulțumește pentru tot! Mulțumesc anticipat celor cu suflet mare!”, se arată în postare.