Apa minerala este mai periculoasa decat am fi crezut! Care este parerea medicilor

In Romania, bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 60% dintre decese.

   

Mostenirea genetica, fumatul, sedentarismul si alimentatia reprezinta cele mai impoortante cauze care duc la aparitia acestor boli.
Potrivit medicilor, toti cei care au probleme cardiace ar trebui sa urmeze o dieta stricta bazata pe cat mai multe fructe si legume crude, carne de peste si de pui. Cat despre carnea rosie, aceasta ar trebui consumata doar o singura data pe saptamana.

Zaharul, conform sfaturilor specialsitilor, este complet onterzis in alimentatia cardiacului.

„E interzis zaharul. Pacientul ar trebui sa nu manance dulciuri. Zaharul e peste tot, nu doar in dulciuri. Cu mirare cand mai facem cate o ora de educatie medicala la recuperare, pacientul nu stie ca in iaurt e zahar, desi el e diabetic de ani de zile, nu stie ca exista zahar in fiecare biscuit sarat. Toate aceste lucruri sunt putin cunoscute”, precizeaza medicul cardiolog.

Medicii mai sustin ca sarea este o adevarata problema in Romania, romanii mancand in jur de 12 grame de sare pe zi, cee ace depaseste cu mult media europeana. In Franta, de exemplu, oamenii consuma aproximativ 6 grame de zahar pe zi, in conditiile in care francezii sun tuna dintre natiile care chiar mananca sarat.

“95% din aportul de sare intr-o zi nu vine din sarea pe care am adaugat-o la masa, vine din ceea ce mancam, din ceea ce mancam procesat sau din mancarea reincalzita, Romania fiind un mare fan al gatesc lunea si joia si am mancare pe toata saptamana. Exista sare in bicarbonatul de sodiu pentru ca sarea are o formula care se numeste natrium clor, iar natrium se gaseste si in bicarbonatul de sodiu si in glutamatul de sodiu. Sodiu se gaseste foarte mult in apa minerala din Romania, care este extrem de sarata”, mentioneaza Clara Alexandrescu, potrivit digi24.ro.

Specialistii recomanda sa citim etichetele tuturor produselor pe care le cumparam pentru a le consuma.