Anunțul unui primar din România face înconjurul țării! Edilul a transmis că oferă teren gratuit celor care vor să construiască pensiuni

Munții Rodnei atrag turiștii, iar ospitalitatea localnicilor îi determină pe cei care vizitează acest loc să descopere natura la pas. Cu toate astea, puțini sunt cei care îndrăznesc să investească în această zonă,motiv pentru care primarul comunei Pârva a făcut un anunț cu totul și cu totul special.

   

Primarul unei localități din Români, oferă gratuit teren pentru a se ridica pensiuni
Primarul comunei Pârva, aflată la poalele munților Rodnei, primarul Ioan Strugari a făcut un anunț care a surprins pe toată lumea.

Edilul oferă gratuit terenuri, pentru construcția de pensiuni, iar un altul, reface casele bătrânești, sperând ca în acest mod ar putea să-i încurajeze pe oameni să investească în afaceri în zonele în care, nu mai existăturism.

Primarul comunei Pârva, pune la dispoziție 20 de hectare și el dă teren celor care vin cu bani și vor să construiască pensiuni și cabane.

Dariu, student la Universitatea Tehnică din CLuj Napoca, este decis să se reîntoarcă acasă pentru a porni o mică afacere care să-i ajute comuna să renască.

“Vin dintr-o comunitate de munte, după cum se vede aici şi vreau ca în continuare pe viitor să construiesc o casă, o cabană specifică acestei zone şi să rămânem împreună unde am crescut, la ţară.”, a declarat Dariua pentru Știrile Protv.


Munții Rodnei, o zonă cu totul aparte
Cei care își doresc să călătorească în zona Rodnei trebuie să știe că este un loc cu totul aparte. Turiștii nu vor mai găsi o asemenea atmosferă care îți redă o stare de libertate și un aer natural.

Edilul comunei precizează că își dorește să ducă localitatea spre un turism civilizat și acreditat.

Totodată, primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogagau a reabilitat pe banii săi o casă bătrânească și a transformat-o într-o pensiune călduroasă și primitoare.

Edilul a desfăcut bucată cu bucată și a reconstrui-o cu mici schimbări. “Acesta casă minunată este de prin 1920. Este o casă tradiţională din oraşul Sangeorz Bai. Aici a fost singura cameră de locuit. Aici este livingul acum, tinda cum se spune. Era șura unde se băga fânul, se urcă în pod…”,a spus edilul.